La Bisbal d'Empordà diu que el treballador que es quedava diners ja els ha retornat tots

El fiscal li demana cinc anys de presó per un delicte de malversació continuada

L'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà assegura que el treballador que es quedava part dels diners que el consistori recaptava en impostos, ja ha retornat tot el que es va embutxacar. En l'escrit d'acusació del fiscal s'assenyalava que l'home s'havia quedat 8.472,89 euros i que n'havia retornat 6.861,11, fet pel qual el ministeri públic li apreciava un atenuant de reparació del dany.

Ara, però, l'Ajuntament remarca que l'acusat ha reemborsat tot el que es va emportar quan treballava com auxiliar administratiu al servei de recaptació de la Bisbal. L'home es quedava part dels diners en efectiu que cobrava als contribuents, a qui entregava un comprovant de pagament.

El fiscal Víctor Pillado acusa al treballador d'un delicte de malversació continuada, després d'haver-se embutxacat més de 8.000 euros. Segons recull l'escrit d'acusació, l'acusat va començar a treballar a l'ajuntament de la Bisbal d'Empordà com a auxiliar administratiu l'any 1990 i entre el 2011 i el 2018 s'encarregava de cobrar impostos i taxes al servei de recaptació de consistori.

"Entre els anys 2014 i 2018, executant un pla prèviament concebut amb la intenció d'obtenir un benefici patrimonial il·lícit, va realitzar el cobrament en efectiu de diversos impostos i taxes a diversos contribuents", exposa el fiscal. L'acusació pública remarca que el treballador es va acabar apropiant dels diners i no els va ingressar a les arques municipals.