Detinguda a Girona una mare per emportar-se el seu fill d'un centre d'Alemanya

La dona va obtenir un passaport fals i volia volar de Girona a Londres

La Policia Nacional ha detingut una mare que intentava viatjar de Girona a Londres amb el seu fill menor, que està sota tutela dels serveis socials d'Alemanya. Per fer-ho, la dona va aconseguir un passaport fals per al nen que va aconseguir al mercat negre.

Els agents de la Policia Nacional de l'Aeroport Girona-Costa Brava, però, van interceptar-los al adonar-se que es tractava d'un document fals. A més, les autoritats alemanyes havien emès una ordre de recerca del menor que va aparèixer als ordenadors dels agents espanyols, que van actuar ràpidament. La dona va aprofitar un permís de visita que tenia amb el seu fill per emportar-se'l, sota el pretext que anaven a fer una excursió.

Com que no tenia documentació del petit va aconseguir-ne un de fals i va marxar amb ell i una altra filla també menor. La intenció de l'arrestada era viatjar al Regne Unit, ja que tenia la creença que els tràmits de repatriació del nen serien més complicats, al tractar-se d'un país que ja no pertany a la Unió Europea (UE), després del Brexit. Els policies però, van adonar-se que el document era fals i van impedir que la dona agafés l'avió, tal i com tenia previst fer.

Per tot plegat, els agents la van detenir per un delicte de sostracció de menors i un altra de falsedat documental, per haver obtingut el passaport al mercat negre. La dona va passar a disposició del jutge de guàrdia de Santa Coloma de Farners el passat dia 9 de setembre, mentre que el jove va quedar a càrrec de la DGAIA, que el va entregar al seu pare, per ordre de les autoritats alemanyes.