Unes 500 persones reclamen a Girona l'alliberament immediat de Puigdemont

Madrenas i Cañigueral demanen "unitat" entre crits dels manifestants en contra la taula de diàleg

Mig miler de persones han respost a la convocatòria de concentració aquest migdia davant de la seu de la Generalitat a Girona per la detenció de l'expresident Carles Puigdemont a Sardenya. Ho han fet per exigir la "fi de la repressió" i el seu alliberament. "És una mostra més que la repressió és més viva que mai. Els venim a dir que la solució només pot ser l'amnistia i que si volen ser un país democràtic han d'apostar per les urnes", ha afirmat el portaveu de Girona Vota, Sergi Font.

A l'acte, però, també hi ha participat membres d'altres entitats com l'Asssamblea de Treballadors per la defensa de les institucions catalanes (ADIC) de Girona. La seva portaveu, Montse Fuster, ha afirmat que estan "farts" de veure "passar" els seus representants polítics davant de la justícia. "Volem la llibertat immediata del president i que hi hagi unitat política. Ja n'hi ha prou", ha dit enmig d'aplaudiments. Fuster no ha estat la única que ha parlat d'unitat.

També ho han fet durant les seves intervencions, l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i la delegada del Govern, Laia Cañigueral. Madrenas s'ha referit al manifest conjunt que han fet els tres partits independentistes de l'Ajuntament i ha dit que, a diferència d'altres, ells han decidit anar a una. L'alcaldessa també ha denunciat que "el regne corrupte d'Espanya mai falla" i ha tornat a cridar a participar a la concentració d'aquest vespre.

Per la seva banda, Cañigueral ha acusat "la injustícia espanyola" d'intentar guanyar als tribunals "el que no és capaç de guanyar a les urnes". "A les urnes guanyem els independentistes i per això estem al capdavant de les institucions", ha reblat.

"No ens podem mirar de reüll"

En aquest sentit, la delegada del Govern a Girona ha dit que els partits independentistes no es poden continuar "mirant de reüll" i que han "d'exhibir unitat". Una unitat, ha afegit, que ha de veure's "al carrer i a les institucions". "L'estat espanyol sap que no és capaç de guanyar-nos i per això és important que continuem units", ha remarcat. Durant la seva intervenció, la delegada ha rebut crítiques dels manifestants, que han cridat consignes en contra de la taula de diàleg i alguns, fins i tot, l'han acusat de "botiflera".

Per la seva banda, el rector de la UdG ha assegurat que la detenció de Puigdemont és una "nova constatació de la repressió inexorable de l'estat espanyol" cap a les persones "represaliades i encausades". "Ens remou i l'hem de denunciar", ha dit. Salvi també ha reclamat una solució "política" per al conflicte entre Catalunya i Espanya.

L'acte s'ha tancat emplaçant als concentrats a participar a la concentració de les vuit del vespre a la plaça del Vi i la interpretació de 'Els Segadors'.