Detinguts el responsables d'un cultiu de marihuana amb 1.623 plantes a tocar el Fluvià a Garrigàs

Els agents van trobar-hi un arma llarga amb munició

Els Mossos d’Esquadra van detenir el dia 21 de setembre, a Garrigàs (Alt Empordà), dos homes de 24 i 29 anys, i de nacionalitat  marroquina i sense domicili conegut, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública, receptació i tinença d’armes.

A mitjans del mes de setembre els agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Figueres van tenir coneixement de la possible existència d’una plantació de marihuana, dins el terme municipal de Garrigàs, en una zona forestal amb vegetació molt densa prop del riu Fluvià.

Després d’unes primeres indagacions es va constatar que els autors dels fets haurien desbrossat una zona de bosc per instal·lar el cultiu aprofitant un ecosistema ideal i l’aigua del riu per regar la plantació outdoor.

El dia 21 de setembre els mossos van establir un dispositiu per intentar localitzar els responsables de la plantació de marihuana. Al voltant de les 9 del matí van veure dos homes que efectuaven tasques de vigilància de la plantació des d’un campament il·legal.

Els agents van inspeccionar la plantació on van localitzar la zona perfectament aplanada i desbrossada amb un cultiu de 1.623 plantes de marihuana, totes elles d’una mida entre els 2 i 3 metres d’alçada i en el mateix estat de floració.

A la mateixa plantació, els agents van localitzar una arma llarga carregada amb munició de posta i divuit cartutxos. Els detinguts van passar el dia 22 de setembre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres qui va decretar la seva llibertat amb càrrecs.