La Selva inicia els treballs forestals d’obertura de les franges perimetrals de seguretat

S'aplica a Anglès, Maçanet de la Selva, Massanes, Sils i Santa Coloma de Farners

El Consell Comarcal de la Selva ha iniciat els treballs forestals d’obertura de les franges perimetrals de seguretats a diversos municipis de la comarca. Concretament, s’han iniciat aquests treballs als municipis que l’ens selvatà té delegat aquest servei: Anglès, Maçanet de la Selva, Massanes, Santa Coloma de Farners i Sils.

La constitució i el manteniment d'aquestes franges de seguretat al voltant de les urbanitzacions és necessària per tal de garantir la seguretat dels residents i la dels seus béns. I és que les condicions actuals dels estius cada vegada més càlids i més llargs, de menys pluges i d'abandonament de l'activitat forestals, fan d'aquestes franges un element imprescindible. 

El president de l’ens selvatà, Salvador Balliu, ha destacat la gran tasca que s’està duent a terme des de la posada en funcionament d’aquest servei i més tenint en compte que són actuacions necessàries per tal de protegir als residents en cas d’uns incendis forestals que cada vegada son més intensos i freqüents. 

Aquestes actuacions comporten la pèrdua important d'una massa forestal, amb una  reducció important del nombre d'arbres. No obstant, es tracta d'actuacions necessàries per tal de protegir als residents en cas d'uns incendis forestals que cada vegada son més intensos i més freqüents.