Girona homenatja la mestra i poetessa Isabel Oliva

El consistori ha batejat amb el seu nom la sala d’actes de l’Espai Cívic Mercadal

L’Ajuntament de Girona va retre homenatge ahir a la tarda a la mestra i poetessa gironina Isabel Oliva per la seva implicació amb la ciutat. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, acompanyada de la regidora de Drets Socials i Cooperació del consistori, Núria Pi, va presidir l’homenatge, que va tenir lloc davant de l’Espai Cívic Mercadal, situat a la plaça Jordi de Sant Jordi.

L’acte va comptar amb la participació de l’homenatjada, i amb les intervencions del president de l’Associació de Gent Gran Barri Vell-Mercadal, Joan Dabau, i del president de l’Associació de Veïns El Mercadal, Ferran Giron.

Posteriorment, es va inaugurar la sala d’actes Isabel Oliva, un espai ubicat al mateix equipament que el consistori ha batejat amb el nom de la gironina.

Isabel Oliva i Prat (Girona, 27 de novembre de 1924) va ser mestra de diversos centres educatius, entre els quals l’escola Eiximenis i l’escola Font de la Pólvora. Més enllà de la seva vocació docent, Oliva ha publicat diversos llibres de poemes, pels quals ha obtingut nombrosos premis.