Els barris de Santa Eugènia i Can Gibert del Pla de Girona s'omplen d'art urbà

La tercera edició del Monar't s'allargarà fins el 26 de setembre

Els barris de Santa Eugènia i Can Gibert del Pla s’omplen d’art aquests dies amb la celebració de la 3a edició del monar’T. Aquest matí la regidora de Drets Socials i Cooperació de l’Ajuntament de Girona, Núria Pi, ha visitat algunes de les creacions artístiques que s’estan desenvolupant aquesta setmana als dos barris de la ciutat.

“El monar’T té objectius diversos: embellir els carrers dels barris, els murs i persianes que els artistes utilitzen per mostrar el desenvolupament artístic del territori; i fer visible la riquesa i la diversitat cultural que ens trobem en els dos barris, els quals agrupen 79 nacionalitats diferents", ha afirmat la regidora Núria Pi, agraint a les entitats, a les associacions i al veïnat per “aconseguir tirar endavant una nova d’edició d’aquest gran projecte comunitari”.

En aquesta edició, que s’allargarà fins al 26 de setembre, es duran a terme un total de 13 intervencions artístiques en 12 espais de Santa Eugènia i Can Gibert del Pla.  Un total de 16 artistes locals, nacionals i internacionals són els encarregats de dur a terme les creacions artístiques. Un d’ells és el xilè Malpegados, autor de l’obra de la façana del camí del Pedraforca, visible des de la rotonda d’entrada a la ciutat pel passeig d’Olot. Segons ha explicat l’artista, l’obra tracta sobre la diversitat cultural lligada a un animal, un dels trets característics de les seves obres.

El festival pretén enguany també fer visible la diversitat funcional a través del mural social que s’està pintant a les parets del Centre d’Atenció Especialitzada (CAE) Somriu, situat al carrer del Montnegre. Aquest està a càrrec dels artistes Mari Ángeles & Luck, de Girona i Jaén, els quals han comptat amb l’ajuda de les persones usuàries del CAE, que tenen diversitat funcional, per pintar el fons de l’obra.

Un altre projecte social és el del mur de l’Escola Maristes que compta amb la col·laboració de diferents persones que tenen una diversitat en salut mental. A més, s’han dissenyat visites guiades aquest divendres a les obres del monar’T per a persones amb mobilitat reduïda a través de tricicles elèctrics. L’activitat va a càrrec de l’entitat “En bici sense edat” i cal inscriure’s prèviament al Centre Cívic de Santa Eugènia. 

El monar’T és un festival anual de murals i d’art urbà als barris de Santa Eugènia de Ter i de Can Gibert del Pla, amb un caràcter 100% social, comunitari i de temàtica multicultural. Està organitzat per l’Ajuntament de Girona, el Pla d’Educació i Convivència, l’Associació d’Art Blau Blau i l’Associació Fent i Desfent.