El Consell de la Selva incorpora quatre joves en contracte de pràctiques

S'emmarca dins el Programa Garantia Juvenil

El Consell Comarcal de la Selva ha incorporat quatre joves en contracte de pràctiques per un període de sis mesos. L’ens comarcal s’ha acollit a la convocatòria de subvenció del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya "Joves en Pràctiques" per incentivar la contractació laboral en pràctiques de joves aturats, amb formació i beneficiaris del programa de Garantia Juvenil a Catalunya.

Aquests quatre joves desenvoluparan la seva tasca als departaments de Gestió Tributària i Cadastral, Atenció a les Persones i Gestió Interna –Unitat d’Informàtica-, respectivament. Aquestes quatre persones, que s’han incorporat aquest dimarts, 21 de setembre, en el seu dia a dia estaran acompanyats d’una persona tutora. Dels 4 joves contractats, dos tenen titulació universitària i dos un cicle formatiu de grau superior.

Aquesta és la sisena edició que es du a terme aquest programa al Consell Comarcal de la Selva. L’objectiu d’aquest programa és millorar l’ocupabilitat d’aquests joves amb l’adquisició de les aptituds i les competències derivades de la pràctica laboral, de manera que sigui possible que s’incorporin al mercat laboral de manera estable i duradora en el temps.

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha destacat la importància d’aquests plans de treball tant per als joves com també per a la comarca. En aquest sentit, Balliu ha manifestat novament la voluntat de continuar treballant en aquesta línia per tal que “la comarca de la Selva sigui un territori d’oportunitats també per als més joves”. Així mateix, Balliu ha valorat molt positivament la trajectòria del Consell pel que fa a les polítiques d’ocupació i ha assegurat que per al Consell és una prioritat que a la comarca de la Selva la gent es pugui formar i pugui accedir al món laboral.

Aquests contractes, inclosos dins del programa de Garantia Juvenil, estan cofinançats per la Iniciativa d’Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu. La Garantia Juvenil és una iniciativa de la Unió Europea per reduir l’atur juvenil, implementada pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies a través del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC). Els contractes de treball subscrits en el marc d’aquest programa estan efectuats d’acord amb les condicions establertes en l’Ordre TSF/115/2018, de 12 de juliol, cofinançats per la Iniciativa d’Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu 2014-2020, amb un cofinançament del 91,89%