La Policia Local de Platja d'Aro clou l'estiu amb 23 detinguts i més de 800 denúncies

La xifra total dels delictes ha pujat un 9% respecte l'any passat

La Policia Local de Platja d'Aro explica que aquest estiu, sobretot, ha vingut "marcat per la pandèmia i les adaptacions legislatives" (per exemple, el retorn al toc de queda). Però que al mateix temps, el relaxament de restriccions ha portat al municipi "una afluència destacable de visitants" en comparació amb l'estiu del 2020.

I això, també ha tingut traducció en el dia a dia de la Policia Local. Entre el 23 de juny i el 15 de setembre, els agents han fet un total de 4.018 serveis.

D'aquests, un 21% feien referència a seguretat ciutadana. Un 20% més han estat serveis planificats (per exemple, per actes culturals o esdeveniments esportius). N'hi ha hagut un altre 19% que han fet referència a policia administrativa, un 18% per trànsit i tota la resta, han estat serveis assistencials, de medi ambient o cooperació amb altres cossos.

Un 9% més de delictes

Durant la temporada d'estiu a Platja d'Aro s'han registrat 602 delictes. En comparació amb l'any passat, és un 9,26% més. Entre d'altres, això s'explica per l'augment de turistes. Més gent al carrer, de retruc, també suposa que s'incrementi la xifra d'il·lícits.

Entre finals de juny i mitjans setembre, la Policia ha fet 23 detinguts i ha instruït diligències penals contra 84 persones que han comès algun delicte (per exemple, furts o robatoris).

En matèria de policia administrativa, els agents han aixecat més de 500 actes, que també han acabat en denúncia. D'aquestes, 314 han fet referència a infraccions de l'ordenança de civisme (molèsties veïnals, sorolls, música elevada, botellots, etc.). N'hi ha hagut 113 més per incomplir la Llei de Seguretat Ciutadana (tinença de drogues, consum d'estupefaents al carrer, desobediència als agents...) i 61 més per saltar-se les restriccions covid (no respectar el confinament nocturn o no portar mascareta allà on era obligatori).

Per últim, en matèria de trànsit, la Policia Local ha denunciat 205 conductors. D'aquests, 66 per la via penal i els 139 restants, per l'administrativa. Majoritàriament, per alcoholèmies i consum de drogues.