Adif licita per 2,7 MEUR les obres de renovació de l'estació de Blanes

Les obres duraran quatre mesos

Adif ha licitat un contracte d'obres per a la renovar i optimitzar distintes instal·lacions de l'estació de Blanes (Selva), a la línia Barcelona-Mataró-Maçanet, que presta servei per a trànsits de rodalies. El contracte, que forma part de el Pla de Rodalies, s'ha licitat per un import de 2.764.737,28 euros (IVA inclòs) i amb un termini d'execució de quatre mesos.

L'objectiu d'aquesta actuació és augmentar els paràmetres de fiabilitat i disponibilitat d'aquestes instal·lacions, que es dotaran de sistemes més moderns, reduint així les necessitats de manteniment i permetent augmentar la velocitat de pas dels trens.

Entre les principals operacions que inclou el contracte, destaca la substitució de vuit desviaments de l'estació, així com optimitzar la ubicació d'alguns d'ells. Així mateix, s'abordarà el desplaçament de les vies 1, 3, 5 i 7, i es renovaran 1.626 metres cúbics de balast.

També comprèn la instal·lació de nous trams de carril, la col·locació de gairebé 1.400 travesses, l'execució de massissos per a pals de catenària, així com de pòrtics rígids i semipòrtics, el trasllat de la catenària al seu emplaçament definitiu i l'adequació d'instal·lacions tècniques.

Aquestes actuacions contribueixen a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), com és el número 9, que té entre els seus objectius desenvolupar infraestructures fiables, sostenibles i de qualitat.