Una vintena d'activistes protesten a l'aeroport de Girona contra el baixador del TAV

Rebutgen a un model que consideren "caduc" i afirmen que cal apostar pel "decreixement"

Una vintena de persones han participat aquest dijous a la tarda en una acció de protesta davant de les pistes de l'aeroport de Girona. En la performance, convocada per Girona pel Clima i SOS Costabrava, els activistes s'han vestit amb EPI's i han encès pots de fum per simbolitzar la contaminació que provoquen els aeroports i per "visibilitzar" el seu rebuig a les ampliacions.

També han estès una pancarta amb el lema 'Ni al Prat, ni a Girona, ni Enlloc". L'integrant de Girona pel Clima, Jordi Mateu, diu que el debat s'ha centrat en la Ricarda però no en un model de creixement que considera caduc.

En aquest sentit, afirma que el projecte del baixador del TAV a Girona –i també la connexió amb Reus- prenen més força que mai i volen mostrar la seva oposició. "Cal apostar pel decreixement", remarca.

Menys ampliacions d'aeroports i més inversió en rodalies. Això és el que han volgut simbolitzar la vintena d'activistes que aquest dijous a la tarda han participat a la convocatòria de protesta convocada per Girona pel Clima i SOS Costa Brava.

Vestits amb EPI's i amb tubs de fum han volgut mostrar el seu "rebuig" de les comarques gironines " a part del projecte d'ampliació del Prat, que se'n parla poc, però que és el que preveu les connexions amb Reus i Girona", a través del baixador. "Ara més que mai aquest anunci pren força com a possibilitat, que implicaria continuar incrementant el nombre de vols tant en un aeroport com en l'altre", assegura Mateu.

Durant l'acció de protesta, han llegit un manifest per mostrar la seva oposició al projecte i han animat a tothom a participar en la manifestació de diumenge a Barcelona. "Cap partit, ni el govern espanyol ni el català s'han mostrat contraris a l'ampliació, només han protagonitzat picabaralles i negacionisme climàtic", diu Mateu.

"No s'oposen a això sinó que han entrat en un debat centrat en la Ricarda i segueixen volent un augment del tràfic aeri", insisteix l'activista.