Desarticulat un grup organitzat que hauria robat més d'un milió d'euros en mercaderies de camions

Actuaven a l'autopista AP-7 a l'alçada de les comarques de Girona

Segons fonts policials, els delinqüents estaven donats d'alta com a transportistes autònoms i havien constituït una empresa de transports amb seu a Terrassa, per tapar les activitats il·legals. Uns robatoris que cometien de forma organitzada a través de subgrups i prenent grans mesures de contravigilància per no ser detectats per la policia. Una contravigilància que realitzaven utilitzant fins a tres vehicles per detectar els possibles dispositius de seguiments dels quals eren objecte.

La investigació, iniciada el novembre passat, s'ha dut a terme amb la Fiscalia Contra el Crim Organitzat de Barcelona i el Jutjat d'Instrucció 3 de Terrassa i va permetre detenir el passat 9 de març cinc persones. Aquestes són Jordi FV, de 41 anys i veí de Terrassa; José antonio GC, de 28 anys i veí de l'Hospitalet de Llobregat; Rubén SG, de 29 anys i veí de Sant Adrià del Besòs; Nazario GT, de 46 anys i veí de Barcelona i Roberto Carlos DR, de 35 anys i veí de Santa Coloma de Gramenet. Els tres primers detinguts ja han ingressat a presó, al resta ha quedat en llibertat amb càrrecs. La majoria són reincidents i ja havien complert penes de presó per altres robatoris amb força.

A banda de les detencions, els Mossos d'Esquadra també han efectuat quatre registres a dos magatzems de Terrassa i dos més de Badalona, des d'on la banda distribuïa les mercaderies sostretes. En aquí, la policia ha pogut recuperar i intervenir material robat valorat en uns 500.000 euros. La sostracció d'aquest material havia estat denunciada en diferents indrets, com ara Madrid, Saragossa i Alemanya, entre altres.

Els cinc detinguts estan imputats dels delictes de robatori amb força i d'associació il·lícita per cometre delictes contra el patrimoni i l'ordre socioeconòmic. Els Mossos d'Esquadra mantenen oberta la investigació i no descarten noves detencions.