Investiguen un home d'Olot per maltractament animal i tinença d'aus protegides sense autorització

Hi havia 13 gossos en mal estat i un ruc ferit sense ser atès

Agents de Servei de Protecció de la Natura de la Guàrdia Civil (SEPRONA), investiguen una persona com a presumpte autor d'un delicte de maltractament animal i contra la fauna i flora per la tinença d'aus protegides sense autorització.

L'inici de la investigació es remunta a el 06 de agost de 2021, quan els agents van ser informats per la Policia Local d'Olot (Garrotxa) de la presència de diversos animals en males condicions.

Personats els guàrdies civils al lloc, van verificar l'existència de 13 gossos, tres d'ells cadells, els quals es trobaven tancats en gàbies que no complien les mesures higièniques ni sanitàries exigides, estant alguns d'ells lligats amb cadenes de menys d'un metre de longitud, presentant un d'ells ferides al cap que no havien estat tractades.Al seu torn, els agents van corroborar l'existència d'un ruc que presentava ferides sagnants i que no havia rebut les cures mínimes per al seu benestar.

Els agents van observar la presència de dos caderneres i dues verdums, tots ells ocells fringíl·lids protegits, que no tenien l'autorització necessària, motiu pel qual van ser decomissats i lliurats a el Centre de Fauna dels Aiguamolls de l'Empordà.

Tots els animals mostraven un comportament esquiu, no tenien documentació i elements d'identificació necessaris, així com d'aliments, disposant únicament d'aigua en escassa quantitat.

Els agents del SEPRONA van instruir diligències i investiguen a una persona com a presumpte autor per delicte de maltractament animal i contra la fauna i flora per la tinença d'aus protegides sense autorització. Les diligències han estat lliurades al jutjat d'instrucció de guàrdia a Olot.