Vidreres acaba amb els botellots després d'un cap de setmana amb 500 concentrats

La Policia Local va fer controls extraordinaris i tancar accessos a zones problemàtiques

L’Ajuntament de Vidreres (Selva) denuncia que el primer cap de setmana de Festa Major -celebrada del 2 al 6 de setembre- més de mig miler de persones (entre els dos dies) van agrupar-se al camp de darrere del camp de futbol per fer-hi botellots. Fruit d'això les brigades van haver de fer un esforç important per retirar la quantitat de brossa derivada d’aquestes activitats. 

Aquesta situació s’ha revertit aquest passat cap de setmana quan l’Ajuntament, per evitar que es repetissin aquestes situacions, ha decidit tancar els accessos a les zones que van veure’s afectades (Avinguda Mediterrània i Can Domènec). El tancament s’ha fet des de les 22h i fins les 6h i ha anat acompanyat de controls policials extraordinaris, sobretot d’alcoholèmia.

Aquestes mesures han fet reduir de manera important l’afluència de gent i de situacions incíviques no desitjades com les que es van viure el primer cap de setmana. Amb tot l’Ajuntament demana més efectius a Mossos d’Esquadra i que es replantegin les mesures al voltant de l’oci nocturn.

Jordi Camps, alcalde del municipi, remarca que “el jovent necessita un lloc on esbargir-se, però fer botellots darrere el camp de futbol no és la solució. És una situació incívica i insegura la que vam viure el primer cap de setmana i no hem deixat que es repeteixi aquests darrers dies amb les mesures emprades.”. Amb tot ha afegit que “necessitem més efectius dels Mossos d’Esquadra per fer front a aquestes situacions, també creiem que les mesures que la Generalitat manté vigents al voltant de l’oci nocturn no són adequades i que propicien aquest tipus d’actituds incíviques i il·legals”.