Castelló d'Empúries tanca el Terra de Trobadors amb uns 8.000 visitants

L'edició d'enguany estava adaptada a la covid-19

Castelló d'Empúries (Alt Empordà) ha tancat aquest diumenge l'edició especial de Terra de Trobadors adaptada a la pandèmia complint les expectatives i reunint prop de 8.000 visitants, principalment públic familiar. Durant tres dies, la població ha recuperat la seva festa més emblemàtica i s'ha omplert d'activitats amb més de cinquanta espectacles a càrrec de catorze companyies professionals i d'onze entitats del municipi. La proposta cultural i festiva d'enguany, que portava per títol 'Fam, pesta i epidèmies: Lo bon any primer' ha pogut evitar aglomeracions gràcies al control d'aforament, els nous espais i els punts d'informació.

L'ajuntament remarca que Lla dificultat de celebrar una edició sense cercaviles ni espectacles de carrer, sense el sopar medieval, sense el mercat ni les tavernes de les entitats, feia difícil imaginar quina seria l'acollida del públic. Amb les entrades exhaurides de gairebé tots els espectacles, els organitzadors ja van poder preveure que hi hauria una bona ocupació, que s'ha confirmat al llarg dels tres dies.

"Com comença a ser habitual en les activitats gratuïtes i amb reserva prèvia, algunes de les reserves van fallar", admet l'organització que assenyala que ja van preveure un registre d'entrada per a persones sense reserva prèvia per ocupar localitats buides seguint els protocols. Malgrat tot, la majoria de les activitats van mantenir una bona ocupació i en alguns casos, com els espectacles el Camí de l'infern o el Despertar de les bruixes, van haver d'afegir més sessions a la programació.

L'organització fa una valoració molt positiva d'aquesta edició amb un format adaptat a la normativa vigent. Algunes d'aquestes novetats han funcionat molt bé i han tingut bona acollida, com els punts d'informació distribuïts pel poble i els nous espais més allunyats del centre històric, situats al Pont Vell i al passeig de les Oques. De fet, l'organització preveu mantenir-ho en properes edicions. La simultaneïtat d'espectacles curts amb sessions cada trenta minuts ha ajudat també a la distribució de públic i ha permès als visitants gaudir de més espectacles.

Salvi Güell, alcalde de Castelló d’Empúries, ha expressat la satisfacció que ha suposat reprendre el festival encara que sigui en format reduït i ha volgut agrair una vegada més a les entitats i als serveis de l'ajuntament la implicació i la dedicació durant aquests dies. Per la seva banda, Xon Hugas, regidora de Cultura, ha manifestat que l'esforça ha valgut la pena per tirar endavant aquesta edició assumint el repte de celebrar un festival d'aquestes característiques en temps de pandèmia.