Més de 3.700 alumnes de Banyoles han iniciat avui el nou curs escolar

L’Ajuntament ha invertit uns 50.000 euros en diferents obres de millora als centres

Més de 3.700 alumnes d’infantil, primària i secundària de Banyoles han iniciat avui el nou curs escolar. L’Ajuntament ha invertit uns 50.000 euros en diferents obres de millora als centres escolars. Avui han començat el curs escolar 624 alumnes d’educació infantil, 1.488 alumnes de primària i 1.618 alumnes de secundària obligatòria.

El Servei d’Educació de l’Ajuntament ha treballat un curs més conjuntament amb les diferents escoles i instituts de la ciutat per habilitar els centres educatius per l’inici del nou curs, mantenint les mesures d’entrades i sortides diferenciades. A més, s’ha mantingut la cessió d’espais a diferents centres, principalment a secundària que utilitzaran de nou els pavellons esportius, el camp de futbol vell o aules dels casals de barri de la Farga i Canaleta.

La regidora d’Educació de l’Ajuntament de Banyoles, Ester Busquets, ha destacat que “el curs escolar s’ha iniciat amb normalitat a la ciutat, amb les adaptacions d’espais que es van fer ja en el darrer curs amb pocs canvis”. En aquest sentit, Ester Busquets ha remarcat que a l’escola bressol La Balca el curs ja es va iniciar fa uns dies amb normalitat i “des de l’Ajuntament s’ha apostat per continuar mantenint l’educadora de suport que va començar el curs passat”.

Pel que fa als centres d’infantil i primària, durant l’estiu s’han portat a terme diferents obres amb un pressupost total de 50.000 euros. A l’escola Baldiri Reixac s’ha renovat la sala de psicomotricitat, a Camins s’ha col·locat una taula de fusta al pati, a Can Puig, s’han pintat les baranes exteriors de l’escola i s’han instal·lat veles a la sorrera, i al Pla de l’Ametller s’ha dotat de material per a la construcció de mobles a càrrec del conserge, s’ha pintat una aula i s’ha condicionat de gespa el pati d’educació infantil i s’ha enrajolat una part de paviment. La inversió més gran s’ha fet a l’escola de La Draga on s’ha condicionat una de les terrasses exteriors de l’edifici que s’utilitzarà també com a pati.

Pel que fa a secundària, estan avançant a bon ritme les obres de construcció de l’Institut Josep Brugulat que executa la Generalitat amb la previsió que el centre pugui entrar totalment en funcionament a partir del segon trimestre del curs.

Pla Educatiu d’Entorn

Per aquest curs i els següents, el Departament d’Educació ha impulsat el Pla de Millora d’Oportunitats Educatives (PMOE) que ha proporcionat més recursos als Plans Educatius d’Entorn. Banyoles rebrà una aportació econòmica de la Generalitat de 55.000 euros per aquest curs. Una part de la dotació es destinarà a la contractació d’un tècnic dinamitzador i també mesures de suport a l’estudi, de les quals una part es destinarà a l’Aula d’Estudi Oberta a les escoles. I també s’han portat a terme accions de millora d’oportunitats educatives en el lleure i durant l’estiu s’ha incrementat l’ajuda a famílies per participar en el programa de ‘Lleure per a tothom’.