Detingut un home per transportar marihuana a Caldes de Malavella

Els agents van descobrir una plantació en un mas del mateix municipi

Els Mossos d’Esquadra de la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) van detenir el dia 8 de setembre un home de 39 anys, de nacionalitat albanesa i amb domicili desconegut, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública.

Durant el matí del mateix dia 8, agents de l’URMA feien un patrullatge preventiu per una pista forestal que uneix la carretera GI-6747 amb la GI-674 a Caldes de Malavella (Selva), quan van veure com un turisme que els venia de cara va fer marxa enrere a gran velocitat, davant la presència policial.

Els mossos van seguir el vehicle mentre li feien senyals al conductor, amb els prioritaris i les sirenes, per tal que s’aturés. Aquest en va fer cas omís i va continuar fugint fins que el cotxe va quedar immobilitzat a la pista forestal.

Dos homes van sortir del vehicle i es van posar a córrer bosc a través. Els mossos van enxampar i detenir el conductor. Posteriorment van escorcollar el turisme i al maleter van localitzar tres sacs plens de cabdells de marihuana.

Mentre feien la recerca del segon individu que havia fugit, els mossos van localitzar un mas situat al veïnat de Dalt, del qual sortia una forta olor de marihuana. A l’immoble s’hi podia veure gran quantitat d’aparells d’aire condicionat, canonades de ventilació i sacs de compostatge. El mas estava tancat i no van localitzar ningú per les immediacions.

L’endemà a la tarda agents d’investigació van realitzar una entrada i perquisició a l’esmentada masia. A la planta baixa hi havia una zona destinada a habitatge i una habitació utilitzada per assecar els cabdells de marihuana. A la part superior hi havia altres estances per assecar els cabdells i una altra amb unes 660 plantes d’uns vint centímetres. També es va descobrir que la instal·lació elèctrica de la finca estava connectada de manera fraudulenta a la xarxa de distribució general. 

Durant l’actuació policial es van comissar totes les plantes, dotze caixes amb cabdells de marihuana i nombrosos aparells elèctrics que utilitzaven per afavorir el ràpid creixement de les plantes. 

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions. El detingut, que no tenia antecedents, va passar el dia següent a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.