Girona afronta l'inici del curs escolar amb l'objectiu de reduir la segregació escolar

Més de 21.000 alumnes començaran les classes dilluns, 10.535 dels quals a infantil i primària

Girona afronta l'inici del curs escolar amb un pla d'equitat que té com a objectiu reduir la segregació escolar. El document és fruit del pacte contra la segregació aprovat el juliol de l'any passat i vol ser un full de ruta a mitjà termini.

Entre les accions previstes, hi ha revisar el procés de detecció i assignació de places per a l'alumnat amb necessitats específiques i reservar-ne o revisar el mapa de zones de secundària i l'adscripció de centres. També es posarà en marxa l'ajut del transport per necessitats d'escolarització i es fomentaran projectes als centres de màxima complexitat per oferir més oportunitats educatives, a més de promoure l'accés a les activitats extraescolars.

En total, 21.300 alumnes començaran dilluns el curs escolar a Girona. D'aquests, hi ha 1.160 infants d’educació infantil (de 0 a 3 anys), 10.535 d’educació infantil i primària (de 3 a 11 anys), 5.230 d'Educació Secundària Obligatòria (ESO) als centres públics i privats concertats i 4.397 d'estudis postobligatoris.

Per fer front a les mesures contra la covid, el consistori posarà de nou al servei de les escoles i instituts els equipaments, els espais públics verds, els parcs i jardins i l’adequació de la via pública per facilitar les entrades i sortides als centres de manera esglaonada.