Tània Verge acusa Roger Pinart de protagonitzar ''violència masclista'' contra la diputada de Cs

La consellera de Feminismes reacciona així a la piulada contra Grau

"Per ètica feminista, no difonem els atacs misògins o racistes envers diputades a les xarxes. En tots els casos dels darrers mesos hem posat els recursos d'Igualtat i Feminismes a la seva disposició. Aquest tipus de violència masclista no pot ser el cost de fer política per a les dones". És la reacció de la consellera del departament, Tània Verge, després que el segon tinent d'alcalde del Port de la Selva, Roger Pinart (JxCat), hagi carregat per Twitter contra la diputada Anna Grau (Cs) per la manera com va vestida. "Quan ja no saps si estàs al Parlament o a qualsevol club de la Jonquera", va escriure Pinart, adjuntant una fotografia de Grau. Ciutadans ha denunciat aquest dimecres els "atacs masclistes" a través de les xarxes socials.

Amb la mateixa foto, l'escriptora Gemma Pasqual ha escrit un altre tuit negant que la diputada de Cs tingui "ètica ni estètica". La presidenta de Parlament, Laura Borràs, ha fet un 'm'agrada' a aquesta piulada.

Grau ha donat les gràcies a través de Twitter a l'equip de la conselleria de Verge, i a les diputades dels comuns, Susanna Segovia, i del PSC, Assumpta Escarp, i a altres diputats i diputades de diversos grups que li han donat suport "contra atacs barroers i masclistes de la ultradreta catalana".

Pinart és regidor de l'equip de govern de Port de la Selva, d'on n'és alcalde Josep Maria Cervera (JxCat). Du les àrees d'Hisenda, Transparència, Seguretat, Sanitat i Salut Pública.