Detenen una dona per 15 robatoris amb força a domicilis del Baix Empordà

La delinqüent, de 48 anys i veïna de Palamós, arreplegava tota mena d'objectes de valor i diners dels habitatges

Els fets van succeir el passat dijous 13 de desembre quan els Mossos d'Esquadra estaven realitzant un dispositiu de seguretat ciutadana i prevenció de robatoris a la població de Calella de Palafrugell. Durant l'actuació, una de les patrulles va localitzar un vehicle sospitós estacionat davant d'un edifici. El turisme era idèntic a un vehicle relacionat amb diversos robatoris que s'havien produït recentment en domicilis de la zona.

Els Mossos van aturar-se prop de l'edifici i van vigilar la zona per poder identificar qui anava a recollir el vehicle. Al cap d'una estona, els agents van veure com una dona sortia d'un bloc proper, carregada amb dues bosses de grans dimensions i pujava al turisme. Mentre feien el seguiment del vehicle, la conductora es va adonar de la presència policial i va apagar les llums del vehicle per intentar despistar-los. A més, va efectuar diverses maniobres evasives.

Finalment, la patrulla va aturar el vehicle per identificar a la conductora i va escorcollar el turisme. A l'interior del cotxe van localitzar diverses eines susceptibles de ser emprades per cometre robatoris amb força amagades en diferents parts del turisme. També van localitzar diferents objectes que podien ser de procedència il·lícita.

Mentre la patrulla realitzava aquestes tasques, altres agents van fer una recerca pels edificis de la zona i van esbrinar que hi havia diferents domicilis violentats. En algun d'ells els agents van localitzar objectes que havien deixat preparats per passar a recollir-los posteriorment. També es va comprovar que alguns dels objectes que portava la dona identificada havien estat sostrets en aquests domicilis.

La dona va quedar detinguda per la seva relació amb el robatori i es va obrir una investigació per determinar si estava relacionada amb altres fets. Arran d'aquesta investigació, els Mossos van trobar indicis que relacionaven la delinqüent amb un total de quinze robatoris amb força a domicilis de Calella de Palafrugell. Tretze dels robatoris els hauria comès en grau de temptativa ja que finalment no va aconseguir sostreure els objectes que havia deixat preparats.

La detinguda, de nacionalitat espanyola, va passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal d'Empordà el 15 de desembre, i es va decretar el seu ingrés a presó.