Fernàndez: 'No compartim la postura del PSOE perquè el PSC defensa el dret a decidir'

El primer secretari dels socialistes gironins defensa l'abstenció del seu partit en els punts acordats per CiU i ERC

“El PSC no s’absté en el dret a decidir. L’abstenció és per al full de ruta de CiU i ERC, que és un full de ruta que ens estimbarà. ERC i CiU parlen d’estructures d’estat i de qüestions com els aeroports i la seguretat social com si Catalunya ja fos un estat independent. Amb aquesta posició, ERC i CiU, vulneren la voluntat del poble de Catalunya perquè encara no s’ha pronunciat en aquesta qüestió. Quan es faci la consulta o el referèndum, pactat i legal, sabrem què ha decidit, no abans”, apunta Fernández.

“Amb l’acord que han pres, ERC i CiU privatitzen el dret a decidir i el converteixen en un interès de partit. Nosaltres demanem que tornin aquesta qüestió a la ciutadania i al Parlament i que sigui tot el Parlament qui hi treballi a l’entorn”, reclama el socialista.

La postura del PSC  és la defensa de la celebració d’una consulta o referèndum, legal i pactat. En aquest sentit, el primer secretari dels socialistes de les comarques gironines opina que la solució de l’encaix de Catalunya amb Espanya és la reforma de la constitució per avançar cap a una estructura d’estat federal. Juli Fernàndez considera que “el problema el té Espanya i és Espanya qui té la solució si mou fitxa. Nosaltres proposem un pacte per reformar la constitució que expliciti el reconeixement nacional de Catalunya, que blindi les competències exclusives del govern de la Generalitat i que inclogui un nou model de finançament amb una agència tributària única per a Catalunya i que respecti el principi d’ordinarietat i els límits de la solidaritat amb la resta de l’Estat”