Ripoll reparteix 35,8 milions d'euros jugant al 23.475

L'administració situada a la Plaça Claver ha repartit 179 sèries de les 180 disponibles

La rifa de Nadal a Ripoll ha estat pràcticament un premi a la constància a Ripoll. El 23475 és un número gairebé històric a la ciutat i no és la primera vegada que porta sort perquè fa pocs mesos, el 18 d'agost, va ser primer premi i fins i tot va arribar a repartir 3 MEUR (milions d'euros) a un dècim. En total, han venut 1790 dècims d'aquest número.

L'administradora de l'oficina que ha venut pràcticament íntegre el 23475, Pilar Sebastián, ha explicat que és número que molts veïns compren cada setmana. És tan habitual, que fins i tot l'Ajuntament havia decidit jugar a aquest número. "És un número al que estem abonats, els venem gairebé sempre tots", ha detallat Sebastián que afegeix que a hores d'ara ja no tenen ni un sol dècim d'aquest número per al sorteig del Nen.

En aquesta administració ja estan acostumat a repartir sort -inclús en altres Nadals- però això no ha fet que ho celebressin menys. Ampolles de cava, felicitacions, abraçades, petons i moltes rialles han plasmat l'eufòria del moment. "Quan ho hem vist hem començat a saltar com bojos els meus fills i jo", ha explicat Sebastián. Un dels seus fills, en Marc Rosa, treballa a l'administració i l'altre, en Dani, és un dels afortunats junt a la seva parella Natàlia.

"Li ha tocat a la meva dona, al meu sogre i a gairebé tot el poble", ha celebrat Dani Rosa que no ha volgut concretar quants dècims tenien. Cada butlleta s'ha traduït en 20.000 euros de premis per als seus propietaris.

"Estem molt contents sobretot perquè aquí les coses estan molt malament, no hi ha feina i ha tocat a gent molt necessitada", afirmava la família que s'encarrega de l'administració. De fet, han explicat que tant bon punt s'ha sabut que el 23475 era el quart premi han rebut la visita d'uns veïns, tots a l'atur, que estaven a punt de ser desnonats. "Estan salvats i nosaltres molt contents", ha afirmat Sebastián.

Al llarg del matí diversos veïns han passat a saludar els propietaris de l'administració de loteria que els ha portat sort. Una parella, la Núria i en Josep, han passat per davant l'oficina carregats amb una gran panera. "Això també ens ha tocat", ha explicat ella que afegia que la seva felicitat és màxima perquè es van convertir en avis fa dos dies i el seu home està a l'atur. "Fa 15 anys que juguem a aquest número, serà un bon Nadal", ha afirmat la Núria.

Per a què serviran els diners és una de les preguntes habituals els dies de rifa de Nadal. En Dani i la Natàlia volen comprar regals de Nadal i fer un bon viatge, la Núria i en Josep els aprofitaran per consentir el seu nét recent nascut però també hi ha altres premiats, com la Marta, que el que volen fer és estalviar. "Estic estudiant i treballant, no em penso gastar els diners, els guardaré", ha afirmat. S'ha escapat de la perruqueria on treballa per anar a celebrar el premi a l'administració.

Encara que soni a tòpic, l'adminsitradora ha explicat que és un premi "molt repartit" entre diversos veïns. "N'hem venut a Ripoll, a Camprodon, a Campdevànol, a Ribes de Freser a les Lloses, a tot arreu", ha explicat Sebastián que, amb els seus fills, també han portat un pessic de sort als seus amics i familiars de Galícia i d'Andorra.

Un ritual afortunat

En Marc Rosa ha explicat que des de fa dos anys fa un mateix ritual cada estiu i, des de llavors, han repartit molts més premis. Segons ha detallat, cada any viatja a visitar la família a Galícia i visiten un "poble ple de bruixes" anomenat Cambados. De tornada, paren a Saragossa a veure la verge del Pilar i, ja a Catalunya, visiten la ciutat esportiva del Barça i van a conèixer algun entrenador o jugador. "Primer va ser en Guardiola i aquest any l'Iniesta", ha afirmat Rosa que conclou que, vistos els resultats, és un ritual que "no es deixarà de fer".