Els balladors de la Faràndula donen el tret de sortida a les Festes del Tura

El pregó ha anat a càrrec de la Unió Esportiva Olot

Tret de sortida de cinc dies de Festes dels Tura plens d’activitats i actes per a tots els públics. Gegants, Cabeçuts i Cavallets acompanyats del Cap de Lligamosques han iniciat les Festes del Tura 2021 aquest dissabte 4 de setembre i que s’allargaran fins al dimecres 8.

D’aquesta manera, s’han iniciat les Festes del Tura d’enguany, la Festa Major d’Olot marcada per les mesures i normativa covid-19 on els balladors de la faràndula realitzen un gran esforç ballant fins a 10 vegades en 5 dies. Tenint en compte el total de sessions programades, durant aquests dies se superaran les 4.000 localitats, un 75% més de la capacitat respecte a les ballades de la faràndula olotina de Corpus quan en van poder gaudir 2.400 persones.

Durant aquest primer dia de Festes del Tura s’han portat a terme activitats ben diverses com el 14è Torneig de Rugby de Festes del Tura organitzat pel Garrotxa Rugby Club o el IV Torneig Triangular de Futbol Amateur del Joventut Sant Pere Màrtir en el que a més del club amfitrió hi ha participat l’Atlètic Olot i el Sant Roc.

La Festa Major d’Olot ha recuperat el torn del repic de campanes de Festa Major des del campanar de Sant Esteve a càrrec de Xavier Pallàs que s’ha pogut escoltar a tota la ciutat. Posteriorment, ha estat el torn del Cant de la Salve i l’Ofrena Floral, acte organitzat per Flor de Fajol i amb la col·laboració d’Esbart Olot que, un any més, ha omplert el Santuari del Tura.

Pregó a càrrec de la Unió Esportiva Olot

L’acte oficial d’aquest inici de Festes ha estat la lectura del pregó a càrrec de la Unió Esportiva Olot que, enguany, celebra el seu centenari. Ha estat amb motiu d’aquesta efemèride i dels valors esportius dels seus equips que l’entitat va rebre l’encàrrec d’obrir els actes de la Festa Major d’Olot.

El president de la Unió Esportiva Olot, Joan Agustí, el president de la Comissió del Centenari de la Unió Esportiva Olot, Carles Llorens, el capità del Primer Equip de la UE Olot, Albert Blázquez, i la jugadora de l’equip femení, Alba Prat, han estat els encarregats de la lectura del pregó des del balcó de l’Ajuntament d’Olot, que ha finalitzat amb una cantada conjunta de l’himne de l’UE Olot amb els integrants del Club Atletisme Garrotxa. L’Alcalde d’Olot, Pep Berga, ha desitjat unes bones Festes del Tura a totes les olotines i olotins, just abans de la pirotècnia del Pim Pam Pum Foc.

Una edició adaptada a les mesures covid-19

La Plaça Major, la plaça de braus i el Parc Nou són els tres escenaris on es porten a terme els espectacles i concerts de Festes del Tura. En total, durant cinc dies s’han programat fins a una 50a d’actes, que d’acord amb les mesures dictades pel Procicat davant la covid, tenen l’accés restringit i aforament limitat per prevenir i evitar contagis.

De cara a la programació els pròxims dies, Ambauka, The Sey Sisters, Els Cremats, el Pony Pisador, Dani Nel·lo i Jazzwoman s’encarregan de la música de demà, diumenge.

Dilluns 6 de setembre serà el torn de primeres figures com Xiula, Marc Parrot, The Rusties Blues Band, A Contrablues, el Diluvi i Momi Maiga. La programació musical de Festes es completa amb la Principal de la Bisbal que farà un repàs per algunes de les músiques més representatives d’arreu del món a través d’un concert d’orquestra així com la cantautora Agnès Algueró que presentarà el seu primer disc Bosc Endins, la cantant olotina Jessica Mellado, Paula Grande i Anna Ferrer amb Vega i una de les artistes catalanes més seguides i escoltades: Suu.

Per últim, un dels grups infantils de referència – El Pot Petit – i l’espectacle pirotècnic seran els encarregats de posar el punt i final a les festes d’enguany. Els focs s’iniciaran després del Ball Pla i l’Adéu Vila d’Olot al Firal i abans del ball de les espelmes que tindrà dues sessions (21.30 i les 23h a la plaça Major).