Pals, Begur i Cadaqués s'adhereixen a la xarxa Rescat d'emergències i seguretat

A les comarques gironines ja s'han firmat convenis amb 20 consistoris

Rescat és la xarxa radiomòbil que, a diferència dels operadors de telefonia mòbil, aporta un grau de fiabilitat major per garantir la disponibilitat de servei en qualsevol moment. Actualment es calcula que el 98% del territori català disposa de cobertura mitjançant aquest sistema.
 
La xarxa està especialment dissenyada perquè sigui robusta i fiable, ja que no se satura per trucades de telèfons mòbils, té més cobertura que la telefonia mòbil convencional i disposa de sistemes d'alimentació alternatius per fer front a la manca de subministrament elèctric.
 
Els usuaris Rescat són els cossos operatius del Departament d'Interior, altres organismes  públics que depenen de la Generalitat relacionats amb la gestió de les emergències a Catalunya i els serveis municipals que tenen per funció gestionar les  emergències i la seguretat a nivell local.
 
Respecte el Sipcat, és un sistema de gestió integral per a les policies locals de Catalunya que permet interconnectar amb els sistemes d’informació dels Mossos d’Esquadra i amb el telèfon d’emergències 112.