La UdG tindrà un pressupost de 87,1 MEUR pel 2013, 3 milions més que enguany

Els comptes de la universitat busquen garantir l'equilibri pressupostari

D'aquesta manera, la universitat gironina augmenta el pressupost per l'any 2013 en comparació amb aquest 2012. En concret, el pressupost s'incrementa en 3 MEUR. Tot i així, la Universitat de Girona encara ha de concretar com es distribuiran els diners. Aquest dijous, la UdG ha enviat un comunicat on expliquen que el pressupost per a l'any vinent s'ha vist marcat per una sèrie de criteris tals com l'austeritat o la contenció.

D'una banda, el Consell de Govern de la UdG ha tingut en compte la garantia de l'equilibri pressupostari, ajustant-ho a la realitat actual, l'estimació dels ingressos derivats de la subvenció pública a càrrec dels pressupostos de la Generalitat i el rigor en l'estimació de les taxes per matrícula. Des d'aquesta institució ressalten que hi ha "incertesa" entorn als ingressos a causa de les circumstàncies econòmiques actuals i els "possibles ajornaments de pagaments de la Generalitat" que pugui patir el centre.

D'altra banda, la Universitat de Girona també ha elaborat el pressupost pel 2013 basant-se en el possible "increment i diversificació de les fonts de finançament alternatives externes" i l'optimització dels recursos. Finalment, el pressupost també compte amb la implementació d'un sistema de comptabilitat analítica que realitzarà un balanç d'ingressos i despeses per docència, per recerca i per unitats.