Blanes inicia una campanya per eliminar el mal ús del patinet elèctric al municipi

A partir de demà entra en vigor la nova ordenança que els regula

La Policia Local de Blanes (Selva) ha iniciat una campanya informativa adreçada als veïns de la població amb l’objectiu d'erradicar el mal ús dels patinets elèctrics i vehicles similars. La iniciativa s’està fent prèviament a l’entrada en vigor de diverses modificacions que s’han introduït en l’Ordenança de Circulació per regular l’ús dels (Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) i que entraran en vigor a mitjans d’aquest setembre.

Aquests canvis han estat motivats per adaptar l’actual normativa a la realitat, és a dir: la proliferació de patinets elèctrics i altres tipus de vehicles de mobilitat personal que s’ha fet especialment notòria durant aquests dos darrers anys. Aquest fet, afegit a l’aprovació de la modificació del Reglament General de Circulació a l’estat espanyol que es va fer a finals de l’any passat, ha provocat la introducció de canvis específics en l’Ordenança Municipal de Blanes.

Des de la Policia Local de Blanes també s’ha volgut aprofitar aquestes modificacions per introduir-les també en relació a les bicicletes. L’objectiu és evitar les molèsties i perills que poden ocasionar aquest tipus de vehicles, no tan sols en els seus propis conductors, sinó també als vianants que comparteixen la via pública, juntament amb els vehicles a motor.

11 infraccions greus de VMP aquest any

Abans que entrin en vigor les modificacions introduïdes a l’Ordenança Municipal de Circulació, la Policia Local de Blanes ja ha hagut d’estar especialment alerta als incidents que han provocat alguns conductors de bicicletes i vehicles de mobilitat personal.

Només durant aquest 2021 –des de l’1 de gener fins al 24 d’agost-, la Policia Local ha hagut d’imposar 11 sancions per infraccions greus comeses per conductors i conductores de vehicles de mobilitat personal –majoritàriament, patinets elèctrics- per haver incomplert la llei general vigent. En aquest cas, es tracta de conduir sota els efectes de l’alcohol i/o estupefaents.