L'Alt Empordà també reclama els accessos de l'AP-7 a Capmany i Figueres Oest

La institució exigeix a l'Estat compensacions als municipis que deixaran d'ingressar l'IBI

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà s'ha sumat a les peticions de la Cambra de Comerç de Girona, la Diputació i altres organismes de crear cinc nous accessos a l'AP-7 a les comarques gironines. La institució ha afirmat en una declaració que específicament reivindiquen la construcció de les sortides de Capmany i Figueres Oest (que connectaria amb Vilafant).

A més, el Consell Comarcal també aposta per potenciar l'accessibilitat en àrees logístiques que es consideren estratègiques com ara la Jonquera Sud o la zona de Figueres Nord. Des de l'Alt Empordà apunten en la necessitat d'adaptar l'N-II en funció del volum de trànsit en cada tram, però que els pressupostos estatals incloguin una partida pel desdoblament de la ronda de Figueres.

Per altra banda, els membres del govern del Consell Comarcal de l'Alt Empordà exigeix una compensació als ajuntaments que deixaran de percebre l'IBI que fins ara ingressaven de la concessionària de l'AP-7. Consideren que aquesta pèrdua comportarà conseqüències greus pels pressupostos municipals en uns números que s'han convertit en l'ase de tots els cops.

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà demana a l'Estat que s'impliqui en el manteniment de la zona nord de l'AP-7, ja que és la porta d'entrada per molts visitants i, també, és una part turística molt important a la demarcació. Per això consideren que cal tenir especial sensibilitat en el manteniment de les àrees de servei, de descans i dels vials.

Per últim, creuen que l'alliberament de peatges de l'AP-7 ha de representar una oportunitat pel desenvolupament de la mobilitat al territori. Malgrat tot, demanen una acció conjunta a l'hora de resoldre tots els reptes que es plantegin. El Consell Comarcal presentarà properament aquesta declaració al consell d'alcaldes de l'Alt Empordà per veure si aconsegueix el suport de la majoria de representants municipals.