Comença l'aixecament de barreres a les autopistes posant punt i final al pagament

L'hora prevista era la mitjanit però a la Jonquera i la Roca s'han avançat

Ha començat l'aixecament de barreres a les autopistes catalanes després que els conductors del país hagin hagut de pagar durant dècades per accedir a les vies de circulació ràpida.

La concessió de l'AP-7, l'AP-2, la C-32 i la C-33 acabava a la mitjanit i el govern estatal havia anunciat feia mesos que no es renovarien. Tres hores i mitja abans del compliment del termini, però, ja s'han eliminat els peatges de la Jonquera i la Roca del Vallès.

De forma progressiva s'hi aniran afegint la resta. Tot i això, la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha recordat aquesta mateixa tarda, també des de la Roca, que l'eliminació de la barrera física no implica que els conductors deixin de pagar per circular.

De la seva banda, el vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha assegurat que l'Estat hauria de demanar perdó per "l'espoli" de 50 anys de peatges a les autopistes de Catalunya. "Avui no venim a donar gràcies a l'Estat. És l'Estat qui hauria de demanar perdó per l'espoli de 50 anys sense construir cap alternativa ni autovia gratuïta", ha afirmat Puigneró aquest dimarts des del peatge de la Roca de l'AP-7, just quan coincidia amb l'aixecada de les barreres de pagament.

"Avui hem conegut de boca de la ministra la dimensió d'aquest espoli: 752 MEUR anuals", ha apuntat el vicepresident, que ha anunciat que demà dimecres plantarà la titular de Transports, Raquel Sánchez, en la inauguració de l'enllaç entre l'A-2 i l'AP-7.