Estudiants del SEPC cremen una imatge del ministre Wert al centre de Girona

L'acció la van portar a terme en protesta per la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE)

Ahir a la tarda es va portar a terme una acció encapçalada pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) en la qual van cremar una imatge de 10x8 metres del ministre José Ignacio Wert penjada d'un pont al centre de Girona. Aquesta és la resposta de rebuig per part dels joves davant els canvis en la legislació d'ensenyament que vol introduir el ministre del Govern central amb la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE).

Amb tot, una cinquantena de persones es van concentrar ahir a les sis de la tarda davant la subdelegació del govern espanyol. Entre mig d'un desplegament policial es va dur a terme la lectura del manifest conjunt, signat per Acció Cultural del País Valencià, Castelló per la Llengua, CIEMEN, Comissions Obreres (CCOO), Escola Valenciana, Federació d'Organitzacions per la Llengua Catalana (FOLC), Obra Cultural Balear, Plataforma per la Llengua, Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), STEPV – Intersindical Valenciana, Sindicat de Treballadores i Treballadors de les Illes Balears – Intersindical (STEI-I), USTEC-STES (IAC). On es reclamava un ensenyament plenament públic i en català a tots els Països Catalans.

Entitats de Catalunya, de Illes Balears i del País Valencià es van el passat cap de setmana a Castelló de la Plana per coordinar les estratègies en la defensa de la llengua catalana davant les continues agressions que pateix. La reunió es va celebrar en el marc dels actes convocats per Castelló per la Llengua, que van reunir milers de persones al municipi.