Suspès un judici per un intent d'homicidi al desaparèixer el testimoni principal

El fiscal demana 9 anys de presó pel suposat agressor

Els dos homes treballaven a la granja Tumar de Bellcaire d'Empordà i sembla que el dia dels fets van tenir una enganxada verbal per motius laborals. Llavors, segons les acusacions, Mostafa E. va agafar una barra de ferro i va començar a colpejar l'altre home que, per intentar treure's de sobre l'agressor, va agafar un matxet. Tot i que va infringir ferides al seu atacant, les acusacions sostenen que no el va poder frenar i l'agressor el va continuar colpejant amb força mentre li deia "et mato, et mato" fins que el va deixar desplomat a terra.

Com a conseqüència de l'atac, Bojang H. va estar en coma i va estar 14 dies ingressat a l'hospital. A més, va estar 183 dies de baixa. L'altre home també va patir ferides al cuir cabellut, en un dit i a les mans.

La fiscalia i l'acusació particular no consideren que sigui un cas d'una baralla, sinó que creuen que Mostafa E. tenia intenció de matar Bojang H. Per això, demana que el condemnin a 9 de presó i que pagui una indemnització de més d'11.000 euros a la víctima. La fiscal aplica un eximent complet de legítima defensa a Bojang H. tot i que relata que va ferir el seu company de feina amb un matxet.

La versió del lletrat de Mostafa E., Lluís Frigola, és diferent. L'advocat sosté que Mostafa E. va atacar el seu company de feina amb una barra de ferro perquè l'altre se li va llançar al damunt amb un matxet. "Li va donar un cop fort a cap però actuava en legítima defensa", sosté el lletrat que demana que absolguin el seu client i que condemnin Bojang H. a un any de presó per un delicte de lesions.

El cas s'havia de jutjar avui a l'Audiència de Girona però no ha comparegut l'únic testimoni presencial dels fets, un home que també treballava a la granja amb els dos implicats. Frigola creu que és un testimoni "poc fiable" perquè ha donat diverses versions dels fets. El judici s'ha fixat de nou per al 21 de març.