Uns encaputxats assalten a punta de pistola l'estanc de Bonmatí i roben 2.000 euros

La mestressa va ruixar els lladres amb laca per intentar foragitar-los

Nou atracament a les comarques gironines. Aquest cop, a Bonmatí. Dos lladres van assaltar ahir al vespre a punta de pistola l'estanc del poble, situat al número 8 del carrer Sant Ramon. L'atracament va tenir lloc pels voltants de dos quarts de nou, hora en què el negoci tancava.

Quan la dependenta va sortir a l'exterior per abaixar la persiana metàl·lica, els lladres (que portaven la cara tapada) se li van llançar al damunt. "Crec que ens estaven vigilant, i que van esperar a què ja haguéssim fet caixa", explica la mestressa, Maria Carme Lladó.

Quan la noia va veure els encaputxats, es va intentar defensar amb la barra de ferro amb què s'ajudava per abaixar la persiana. Els lladres, però, li van prendre de les mans i van colpejar amb brutalitat la porta de vidre, que es va trencar.

Els dos assaltants, que parlaven castellà, van agafar la dependenta pel coll i li van posar una pistola al cap (tot i que no se sap si era simulada o no). Després, van entrar a dins, on hi havia la mestressa, la van encanonar amb l'arma i li van exigir que els donés tots els diners de la recaptació. "Només m'anaven dient 'danos el dinero, danos el dinero'", ha relatat Maria Carme Lladó.

Els lladres van arreplegar tot el que hi havia a la caixa registradora. "Fins i tot, es van endur els cèntims; aquest matí, encara en recollíem pel carrer", ha explicat la mestressa. En total, els lladres van robar més de 2.000 euros.

Ruixats amb laca

Mentre els lladres eren a l'interior de l'estanc, la propietària va agafar un pot de laca que tenia a mà i els va intentar ruixar als ulls per foragitar-los. "Quan ho vaig fer, la dependenta es va poder escapar, perquè la tenien agafada, i jo li vaig dir que marxés corrents", ha relatat la dona.

Els lladres van fugir de l'establiment amb el botí. Aquest matí, la mestressa ha anat a presentar denúncia a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Santa Coloma de Farners. "Va passar tot tan ràpid que encara no m'ho crec", ha explicat. Arran de l'agressió, la dependenta té mal en una mà. Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació i treballen per localitzar els assaltants.