Els Mossos reforcen amb 100 dotacions més el dispositiu amb les policies locals per controlar els botellots

Interior defensa el toc de queda com a mesura per lluitar contra la pandèmia

Els Mossos d'Esquadra han reforçat amb 100 dotacions més el dispositiu que fan amb les policies locals de Catalunya per controlar els botellots. Això suposa un increment d'uns 300 agents que se sumen als que ja es van destinar anteriorment, arran de les concentracions que es feien a diverses ciutats.

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha defensat que el toc de queda és una mesura per lluitar contra la pandèmia i preservar la salut pública "i no pas l'ordre públic". "Això és una altra cosa", ha reblat. Elena també ha explicat que estan preparant l'exposició de motius que portaran al TSJC per mantenir l'oci nocturn tancat i ha recordat que el tribunal de moment ha rebutjat les mesures cautelaríssimes que demanava el sector.

El departament d'Interior també ha posat de relleu que s'ha incrementat un 25% el nombre d'efectius respecte el 2019, any que s'agafa de referència. El conseller ha recordat que no poden contractar mossos - ja que es tracta d'un procés llarg - i reconeix que els ha suposat "un esforç molt notable". En aquest sentit, argumenta que s'ha incrementat el pressupost per poder cobrir les hores extra que han fet els agents. Elena destacat "el compromís" dels policies per aquesta acumulació de feina que han hagut de fer els darrers dies per donar resposta al dispositiu.

"L'esforç s'ha fet i es tracta d'una gestió complexa i evidentment sempre trobarem casos i moments que no són acceptables i que no ens agraden, però l'esforç hi és i es continuarà treballant amb els ajuntaments", ha assenyalat Elena.

El titular d'Interior, però, ha reivindicat la necessitat del toc de queda i assenyala que es tracta d'una mesura restrictiva de drets fonamentals, "que serveix per preservar un dret superior que és el de la Salut". En aquest sentit, Joan Ignasi Elena ha deixat clar que no van aplicar-lo per controlar l'ordre públic que "és una altra cosa".

El conseller deixa clar que està a favor que hi hagi "un escrutini sever" per part del TSJC, en relació a les mesures que pren el Govern per tal d'aturar l'evolució de la pandèmia, però renega que es tombi el toc de queda perquè encara el veu "necessari".

Finalment, i en relació a la resolució que ha de dictar el tribunal sobre l'obertura de l'oci nocturn, Elena diu que estan acabant d'enllestir els motius pels quals creuen que hauria de seguir tancat. Amb tot, recorda que, de moment, el TSJC ha rebutjat les mesures cautelaríssimes que va reclamar el sector per poder obrir abans de la resolució que s'espera per dimarts vinent.