Mig milió de pàgines del diari 'Avui' es troben disponibles a l'arxiu de Girona

Les planes, corresponents al període comprès entre el 1990 i el 2010, es podran consultar a través del web del servei

La regidora Marta Madrenas ha manifestat la “satisfacció” del consistori per aquest servei que “posa en evidència la vocació nacional de l’Ajuntament de Girona”. El director del Centre de Recerca i Difusió de la Imatge de l’Ajuntament, Joan Boadas, ha subratllat també la importància d’aquests documents ja que “no hi ha cap arxiu ni a Catalunya ni a l’Estat espanyol que ofereixi una quantitat tan destacada de premsa digitalitzada”.

Per la seva banda, el president del Grup Hermes, Joaquim Vidal, ha destacat que “la cessió d’aquestes pàgines, igual que anteriorment s’havia fet amb les imatges de TV Girona, té un valor molt important ara, però encara n’adquirirà molt més amb el temps”. Per últim, Xevi Xirgo, ha explicat que el servei que s’ofereix des del cercador de premsa del web de l’SGDAP és rellevant “pel que significa en la feina del dia a dia dels periodistes a l’hora de facilitar-los la cerca d’antecedents per elaborar les notícies i pel que significa per l’accessibilitat de la informació al públic en general”.

El mes de maig de 2011 l’Ajuntament de Girona va arribar a un acord amb l’empresa titular dels drets d’explotació del diari Avui, la Corporació Catalana de Comunicació, que tenia com a principal objectiu posar a disposició pública els exemplars digitalitzats del diari, per tal de facilitar-ne la consulta i l’ús amb finalitats informatives, culturals, docents i de recerca. Des de llavors, s’ha dut a terme una intensa tasca de digitalització, indexació i integració dels nous exemplars digitals, que ha donat com a resultat el més de mig milió de pàgines del diari que des d’ara es poden consultar al web de l’SGDAP.

El conveni preveia que a partir de l’any de la seva signatura es produís una transferència anual dels nous exemplars de l’Avui a l’Ajuntament de Girona, per tal que aquests s’incorporessin periòdicament al web de l’SGDAP, i així ha estat fins que el 31 de juliol de 2011 aquest diari es va fusionar amb una altra capçalera, El Punt, donant lloc a l’actual diari El Punt Avui.