Ferran Adrià: 'Totes les empreses haurien d'innovar'

El xef va explicar a l'Espai Armengol de Visual13 les claus per ser eficient en la innovació a les empreses i organitzacions

Pel que fa al Bulli Foundation, Ferran Adrià va comentar que serà un centre experimental d'eficiència en la innovació, i que l'objectiu i la raó de ser és poder compartir això amb la resta de les empreses. En aquesta línia, Adrià considera que la innovació s'ha de democratitzar i ha de ser assumible per a qualsevol organització, "ja que és l'eina necessària per a fer avançar els negocis, siguin de la mida que siguin i del sector que siguin". També va remarcar que a Catalunya no hi ha una cultura de “bones pràctiques” empresarials i que abans d'iniciar un negoci cal molta més reflexió. Per tenir un restaurant, per exemple, -comenta Adrià- "no n'hi ha prou amb ser bon cuiner, sinó que cal saber què és un compte d'explotació i cal fer control pressupostari. Però avui el 70% de les pimes del nostre país no fan control pressupostari i aquest és el gran error", va dir.

 Adrià va cloure la conferència parlant de la passió per la feina, remarcant que, per damunt de tot, "cal ser feliç i divertir-se fent allò que a un li agrada". I igual d'important, afegeix Adrià, cal saber compartir els èxits: “Fa molts anys que he acomplert el meu somni de ser un bon cuiner, quan el 1997 vaig tenir la tercera estrella Michelin i ara el que faig és agrair-li a la societat”. La conferència de Ferran Adrià tancava la programació 2012 de L'Espai Armengol de Vilajuïga, que properament donarà a conèixer la programació del primer semestre del 2013.

Sobre L'Espai Armengol

Després d'un any i mig de funcionament, l'Espai Armengol s'ha convertit en un centre de referència del sector audiovisual, la creativitat i les noves tecnologies, amb la seva aposta de crear un projecte des del territori i pensant en la innovació i en l'enriquiment cultural i d'oportunitats. El projecte és liniciativa dels emprenedors Vicenç Asensio i Marta Puigsegur, responsables de l'empresa de comunicació i producció audiovisual Visual13.

L'objectiu de l'Espai Armengol és fer arribar a tots els públics els eixos de debat fundacionals d'aquest projecte (audiovisuals, creativitat, tecnologia, internet i territori). La línia de treball de l'Espai Armengol s'emmarca en la difusió d'informació, novetats, experiències professionals i casos d'èxit de recent actualitat a través de l'organització de conferències, workshops i tallers amb la participació de professionals reputats del sector i experts en la matèria. Amb l'Espai Armengol, Visual13 ha confirmat i consolidat la seva voluntat d'establir-se com a empresa amb una ferma política de RSC (responsabilitat social corporativa).

A més de les activitats programades per part de Visual13, l'Espai Armengol també s'ofereix en lloguer a empreses i institucions per a portar-hi a terme reunions, jornades de treball i tot tipus d'esdeveniments.