Blanes cedeix uns terrenys a Incasòl per construir-hi 80 pisos de lloguer assequible i aparcaments

El consistori preveu que les obres comencin el 2024

El plenari municipal de Blanes (Selva) ha donat la llum verda a la cessió d'uns terrenys de l'Ajuntament a Incasòl per un període de 75 anys. Aquest conveni interadministratiu permetrà la construcció de 80 habitatges per a lloguer assequible al municipi.

Els terrenys tenen una superfície de més de 2.000 m2 i estan situats a l'avinguda d'Europa, a prop del CAP i de l'estació d'autobusos. Es tracta dels terrenys on abans hi havia la nau de la Cooperativa Agrícola de Blanes, que ara esta a tocar del barri de Mas Cremat.

El conveni es preveu signar aquest setembre i també involucrarà a l'Agència Catalana de l'Habitatge, que serà l'encarregada d'administrar els pisos. D'aquesta manera, l'agència pública catalana obrirà un procés públic de concurrència per a tots els interessats a optar a un pis i escollirà els seleccionats segons els paràmetres fixats. Per altra banda, el conveni dona dret a l'Ajuntament de Blanes a adquirir un 10% dels pisos a preu de cost i s'hauran de destinar a usos socials.

Es preveu que les obres comencin el 2024. Una vegada les màquines comencin a aixecar els habitatges, es decidirà com es reparteixen els pisos de lloguer assequible i reservar un determinat nombre de places per a la gent gran i famílies en situació d'emergència social.