La Pista de Gel de la Fira de Girona s'amplia amb un tobogan únic a Catalunya

Incorporarà també nous elements perquè els més petits puguin patinar

El tobogan de gel té 2’5 metres d’alçada i 27 metres de llargada i 3 carrils per baixar-hi amb trineu. Serà la primera vegada que es podrà patinar en aquest tobogan a Catalunya ja que fins ara només s’ha instal·lat a Vitòria, al País Basc.

La directora de Fira de Girona, Anna Albar, ha explicat que “hem volgut incorporar el tobogan com a nova proposta per a tots els públics per oferir-los un nou atractiu a la pista de gel”. A més, Anna Albar ha destacat que “aquesta activitat està pensada especialment per als més petits, que podran patinar acompanyats dels seus pares o familiars”. L’entrada al tobogan de gel serà de 3 euros i es permetran quatre baixades.

El tobogan se situarà al costat de la pista de gel que, com en els anys anteriors, tindrà 600 metres quadrats i estrenarà il·luminació. També com a novetat, i pensat per als més petits, Fira de Girona tindrà a la seva disposició uns pingüins de fusta que els ajudaran a patinar. La directora de Fira de Girona ha destacat que “volem arribar a tots els públics i oferir-los nous atractius perquè el palau de gel sigui un dels principals punts d’aquests dies a la ciutat de Girona”.
 
Fira de Girona posarà a disposició dels visitants més de 300 parells de patins, que van del número 26 al 44. Cada hora podran entrar a la pista fins a un màxim de 100 persones, en grups de 25 cada quart d’hora. Per a patinar, l’entrada és de 8 euros cada hora i es podran adquirir bons de 10 patinades per 60€.
 
La pista de gel i el tobogan de gel obriran cada dia de les 11 del matí a les 9 del vespre i només estarà tancada el dia de Nadal. Hi haurà horaris especials aquest divendres i l’1 de gener, de les 4 de la tarda a les 9 del vespre; els dies 24 i 31 de les 11 del matí a les 7 de la tarda; i tancarà el 5 de gener amb un horari especial de les 11 del matí a les 3 de la tarda.
 
Música en directe
 
A més de la pista i el tobogan de gel, les activitats al Palau de Fires es complementaran amb actuacions de grups novells en directe el dia 4 de gener. Anna Albar ha explicat que “volem oferir als grups un espai per donar-se a conèixer i, a l’hora, oferir als visitants una manera divertida i amena de patinar o baixar amb el tobogan amb música en directe”.
 
Per als més petits, hi haurà cada dia un taller de maquillatge, de les 6 de la tarda a les 8 del vespre, a càrrec de Campament de l’Arcada.
 
El Palau de Gel obrirà aquest divendres a les 4 de la tarda i a les 6 hi haurà una inauguració especial amb una espectacular flashmob del Gangnam Style. La flashmob la coordinaran els integrants del projecte lúdic, esportiu i formatiu extraescolar FAMA Girona que ofereix formació artística integral a partir del ball i la dansa. El projecte està destinat a alumnes de primària i secundària i hi participen estudiants dels ceips Bosc de la Pabordia, Annexa, Migdia, Pericot, Pare Coll i Domeny i dels instituts Carles Rahola, Santa Eugènia i Vicens Vives, a més de joves de l’espai jove Els Químics.
 
El projecte està coordinat per ADBE una jove associació d’artistes gironina dedicada al foment, la formació i la promoció d’espectacles i activitats lúdico-esportives.