Salt aprova un pressupost auster de 23,7 milions d'euros per al 2013

El consistori només farà petites inversions per a obres de manteniment i el principal projecte de l'any serà portar la UNED a la Coma Cros

El pressupost consolidat per a l'any vinent és de 23,7 MEUR, un 0,63% menys que el 2012. El regidor d'Hisenda, Albert Casellas, ha exposat que han fet el pressupost seguint la mateixa metodologia que en l'anterior exercici: fent un càlcul "realista" d'ingressos i repartint-los entre les despeses prioritàries per al consistori. Algunes de les partides són "obligatòries" com ara la de 2,4 MEUR que l'ajuntament destinarà a despeses financeres de préstecs. Aquesta partida ha augmentat un 27% respecte el 2012.

La partida per a inversions és d'1,4 MEUR, que Salt destinarà essencialment a obres menors de millora i manteniment. La partida més generosa, de 940.000 euros, és per fer la nova seu de la UNED a la Coma Cros. Tot i això, Salt no gastarà aquests diners perquè la mateixa universitat i la Diputació es faran càrrec de la majoria del cost de les obres. "La partida és per poder fer la contractació", ha afirmat l'alcalde.

Segons l'equip de govern, el del 2013 és un pressupost "realista" i "auster", que segueix la mateixa línia descendent que el del 2012, que va caure un 16% respecte al 2011. Casellas ha detallat que el pressupost compleix el principi d'estabilitat pressupostària però no el nivell de deute, que el 2013 se situarà en un 109,80%, per sobre de la ràtio legal.

Tots els grups han "entès" que el pressupost es vagi reduint com a conseqüència de la crisi econòmica, tot i això, el PSC, IpS i PxC han qüestionat quines són les prioritats per a l'equip de govern i han lamentat que no hagi distribuït els pocs recursos d'una altra manera. Per això, han votat contra aquest punt de l'ordre del dia. La resta de grups, el PP i els dos regidors no adscrits, han donat suport als regidors de l'equip de govern (CiU).

Ni una paraula al ple

Alguns dels partits amb representació a l'Ajuntament de Salt havien qüestionat, durant el darrer mes, que l'alcalde Jaume Torramadé hagi decidit apartar-se temporalment de la presidència de la Diputació de Girona per l'afer de les denúncies creuades amb una assessora a la corporació -que també era presidenta d'UDC a Salt- però, en canvi, no s'hagi plantejat fer-ho amb l'alcaldia de Salt. Tot i que van emetre comunicats fent pública aquesta opinió, cap regidor ha fet cap pregunta a Torramadé en relació a aquest assumpte.

Alguns membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) sí que han desplegat cartells demanant la dimissió de Torramadé i de la regidora Fanny Carabellido perquè consideren que han incomplert acords en matèria d'habitatge per frenar més desnonaments.