Entren a robar a la casa de l'empresari gironí que va matar a trets la seva dona

Els lladres van esbotzar la porta d'accés a l'habitatge i van anar apilant objectes a diferents habitacions

El robatori a la casa de l'empresari gironí, propietari de la cadena de supermercats 'Splaff', va tenir lloc dimecres passat a la tarda. La casa es troba situada al barri de Palau i va ser aquí on l'empresari, Bernard Andrighetto, va matar a trets la seva dona. El crim va tenir lloc la matinada del 17 d'octubre de l'any passat. D'ençà d'aleshores, l'home és a la presó, la casa està tancada per ordre judicial i no hi viu ningú.

Els lladres van aprofitar aquesta circumstància per entrar-hi i actuar amb impunitat. Els dos homes, veïns de Roses (Alt Empordà), van forçar la tanca perimetral i van esbotzar el pany de la porta d'accés. Un cop a dins de l'habitatge, van anar regirant totes les habitacions i fent piles amb tots els objectes que els interessaven. La intenció era endur-se tot el botí un cop haguessin inspeccionat la casa de dalt a baix.

La jugada, però, els va sortir malament. Els Mossos d'Esquadra van rebre l'alerta de la presència dels dos lladres a l'interior de l'habitatge -situat al barri de Palau- i van anar fins allà. Només d'arribar, els agents ja van enxampar els dos homes en plena feina.

Regirant calaixos al garatge

Els lladres estaven al garatge. Un d'ells, que aleshores estava regirant els calaixos d'un moble, va ser el primer en veure els agents. Immediatament, va deixar el que estava fent i va alertar el seu còmplice, que també remenava per l'interior del garatge.

Tots dos homes van intentar fugir corrents, però la patrulla els va poder interceptar pocs metres més enllà. Els dos lladres eren Agustin P.S., de 44 anys i Miguel F.C., de 25. Després d'identificar-los, els agents els van escorcollar i els hi van trobar dues navalles, uns guants, una gorra fosca i una llanterna al damunt.

Els dos homes van quedar detinguts per un robatori amb força. Quan els mossos van entrar a la casa, van trobar-se piles d'objectes per tot arreu.

L'endemà, els dos lladres van passar a disposició del jutjat de guàrdia de Girona. Després de prendre'ls declaració, el jutge els va deixar en llibertat amb càrrecs.