Revés del TSJC al Govern: ''El nou toc de queda proposat és innecessari i desproporcionat''

El tribunal no aprova les peticions fetes per encabir-hi més municipis

Nou revés del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TJSC) davant les pretensions del Govern de la Generalitat que proposava ampliar el toc de queda als municipis de més de 20.000 habitants amb una incidència acumulada en els darrers 7 dies (IA7) superior a 125 casos per 100.000 habitants. En aquest sentit, el TJSC ha estat clar: "segons les seves pròpies premisses resultaria encara més innecessari i desproporcionat el toc de queda que per a aquests municipis que sol·licita", ha reblat.

La nova resolució, que el TSJC havia d'avalar, prohibia els desplaçaments entre la 1 h i les 6 h als municipis de més de 5.000 habitants amb una IA7 igual o superior a 250 casos i als de més de 20.000 amb una IA7 superior a 125.

En total, havien de ser 62 municipis afectats, entre els quals Barcelona i altres grans municipis com ara Girona, Figueres, Blanes, Lloret de Mar o Palafrugell. El Govern considera la mesura proposada "proporcionada" per controlar la cinquena onada, segons assenyalava la setmana passada en un comunicat.