Desarticulen un grup especialitzat en sostreure camions i utilitzar-los en robatoris d'acer i coure

L'investigació no es dóna per tancada i encara hi podrien haver més detencions

Els detinguts són Dean A, de 24 anys, veí de Tarragona; Dele A, de 26 anys, amb veïnatge desconegut; Rambo AM, de 23 anys, veí de Vila-Seca; Angela AG, de 33 anys, veïna de Tarragona; Antonio BM, de 40 anys veí de Montbrió del Camp; Juan José del FG, de 31 anys, veí de Sant Pere de Ribes; Romeo S, de 40 anys, veí de Segur de Calafell; Gianni H, de 32 anys, amb veïnatge desconegut; Oscar IC, de 37 anys, veí de Barcelona, i Carlos UB, de 41 anys, veí de La Figuera.

Els Mossos van iniciar una investigació per poder identificar un grup de persones que estaven presumptament especialitzades en realitzar robatoris amb força a empreses dedicades a la manipulació de metalls tipus coure, acer i altres. També van constatar que per fer aquests tipus d'il·lícits, els lladres estarien robant camions de gran tonatge per tal de carregar el material i transportar-lo.

Fruit de la investigació, els agents van comprovar que hi havia tres grups de persones relacionades amb la mateixa trama i van poder identificar alguns dels autors dels robatoris. Els agents també van constatar que es tractava d'un grup molt ben organitzat i actiu connectat amb els receptadors a través d'un altre grup que estaria fent tasques d'intermediació.

Amb tota aquesta informació, els mossos van detenir els integrants de la trama (tant els que cometien robatoris, com els intermediaris i els receptadors). També van imputar 8 persones, entre elles una persona que era l'administrador d'algunes de les empreses que compraven la ferralla i el coure sostrets. Les detencions s'han practicat entre el 22 de febrer i el 18 de març.

La investigació no es dóna per tancada a l'espera de poder detenir altres integrants dels grups.

La investigació es va iniciar arran d'un robatori a una empresa metal·lúrgica de Sant Jaume de Llierca el passat 4 d'octubre. Els lladres haurien accedit a l'interior de l'empresa amb dos camions sostrets a la població de Banyoles. Amb aquests vehicles van carregar i robar unes 86 tones d'acer inoxidable en bobines totalment noves valorades en uns 300.000 euros.

Posteriorment, els agents van saber que havien robat a l'interior d'una altra empresa d'Amposta i que haurien utilitzat el mateix modus operandi que en l'anterior fet. A partir d'aquell dia, els presumptes autors dels fets van repetir diversos robatoris amb les mateixes característiques, és a dir, sostreien un vehicle i després s'enduien gran quantitat de material de les empreses que escollien.

Arran d'aquests fets, els mossos van poder localitzar una de les empresa que hauria comprat el material robat, de manera que els agents van detenir els dos responsables de l'empresa receptadora del material, Juan Manuel RR, de 26 anys i Ana María BR, de 24 anys, els dos veïns d'Alcover.

Durant la nit del passat 20 de febrer, en un dels controls policials que s'havien establert per detectar possibles camions de gran tonatge sostrets, els agents van intervenir un vehicle presumptament robat que procedia de la població de Santa Oliva (Baix Penedès). Quan els ocupants del camió van detectar la presència policial el van abandonat i van fugir. Amb posterioritat, es va esbrinar que el camió havia estat utilitzat aquella mateixa nit per robar uns 24.000 quilograms de boles de zinc de d'interior d'una empresa de la Zona Franca de Barcelona que s'haurien revenut a una empresa d'Astúries.

En col·laboració amb la Guàrdia Civil, es van poder recuperar aquesta partida, valorada en uns 100.000 euros.

Les investigacions van continuar fins que el 22 de febrer els mossos van observar com uns sospitosos es desplaçaven amb un camió tipus ploma, que constava com a sostret i que el portaven carregat de planxes d’acer inoxidable, les quals amb posterioritat es va poder comprovar que havien estat robades juntament amb el camió d'una empresa metal·lúrgica de Sant Carles de la Ràpita.

Amb tota la informació recopilada i després d'una curosa tasca d'investigació, els agents van poder determinar la identitat d'alguns dels autors dels robatoris iels van detenir.

Quatre, dels 10 arrestats, han ingressat a la presó per ordre del Jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia d'Olot.