El Govern modifica els criteris i reclama de nou el toc de queda al TSJC

El tribunal decidirà dilluns si concedeix la mesura

El Govern demana ampliar el toc de queda als municipis de més de 20.000 habitants amb una incidència acumulada en els darrers 7 dies (IA7) superior a 125 casos per 100.000 habitants, després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) tombés la mesura a la majoria de poblacions.

La nova resolució, que el TSJC igualment ha d'avalar, prohibeix els desplaçaments entre la 1 h i les 6 h als municipis de més de 5.000 habitants amb una IA7 igual o superior a 250 casos i als de més de 20.000 amb una IA7 superior a 125. En total, serien 62 municipis afectats, entre els quals Barcelona i les altres grans ciutats. El Govern considera la mesura proposada "proporcionada" per controlar la cinquena onada, segons diu en un comunicat.

El TSJC no decidirà fins dilluns si avala el nou toc de queda proposat pel Govern, que afecta en total 62 municipis, entre els quals Barcelona i les altres grans ciutats. El Govern considera la mesura proposada "proporcionada" per controlar la cinquena onada, segons diu en un comunicat, i resta ara a l'espera de la decisió del TSJC.