El Centre de Normalització Lingüística de Girona omple els carrers d'activitats

S'ha organitzat un dictat popular, lectura de contes i preparat jocs, entre d'altres

Alumnes del Bàsic 1 i 3 i de l’Intermedi 2 i una voluntària han col·laborat en la lectura de textos de Sales, Calders i Tísner per commemorar el centenari del seu naixement. El primer a llegir ha estat Joan Alcalà, regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Girona. Tot seguit, alumnes del Bàsic 2  i el cor de pares i mares de l’Escola Bruguera, Les Veus del Bruguera, han emocionat el públic amb tres nadales populars: “El noi de la mare”, “El petit vailet” i “El 25 de desembre”. Els membres del cor han improvisat corrandes en defensa de la llengua i la immersió lingüística. També hi ha hagut espai per al joc: un Scrabble gegant ha cridat l’atenció dels més petits, que han construir paraules amb l’ajuda dels més grans.

Els organitzadors es mostren satisfets particularment pel "gran èxit" ha obtingut el dictat popular que ha comptat amb la participació de 40 persones. Davant l’allau de participants s’ha fet un segon dictat. Els guanyadors s’han endut diversos obsequis.

Durant tot el matí s’han recollit jocs, joguines, contes i llibres en català. El CNL de Girona (carrer dels Ciutadans, 18), que tots aquests dies i fins al 20 desembre és punt de recollida de joguines, se suma així a la campanya “Apropa’ns a la il·lusió” de la Creu Roja.

Amb tot, al llarg de tot el matí s’ha projectat en una pantalla gegant fotos d’activitats i de les sortides fetes pel voluntariat i l’alumnat, s’ha informat de l’oferta de cursos, dels recursos que tenen a disposició i del programa Voluntariat per la llengua, entre d'altres

CNL

El Centre de Normalització Lingüística de Girona el constitueixen 19 serveis de català. Aquest any s’han organitzat 485 cursos, amb 11.262 inscripcions, i s’han constituït unes 2.000 parelles dins el programa Voluntariat per la llengua.