El Girona FC torna a Montilivi amb l'objectiu de retrobar-se amb la victòria

Els de Rubi es veuran les cares amb el Vila-real a partir de les 20:00h (Esport 3)

De guanyar avui els gironins se n’anirien a dormir ocupant la segona plaça, ja que l’Almeria només té un punt més que el Girona i juga demà contra el primer classificat, l’Elx, en un enfrontament que presenta tots els al·licients per convertir-se en el partit de la jornada. Depenent del que facin demà els andalusos en la seva visita al Martínez Valero els homes de Rubi podrien tancar aquesta divuitena jornada en zona d’ascens directe. Abans, però, s’ha de guanyar el Vila-real i per això el tècnic local Joan Francesc Ferrer ‘Rubi’ insistia en la roda de premsa d’ahir a Montilivi que veu al ‘submarí groc’ com el “gran favorit” pel duel d’avui i “per ocupar les dues primeres places i pujar a Primera”. Jugadors com Jandro, que va qualificar al Vila-real com el “Madrid o Barça de Segona Divisió” o Benja, que va parlar ahir juntament amb ‘Rubi’, també coincideixen amb el tècnic vilassarenc en què el favorit és l’equip entrenat per Julio Velázquez. 

Kitoko i Ariday són baixa, i Jose serà dubte fins a última hora

Ritchie Kitoko i Ariday Cabrera són baixa pel xoc d’aquesta tarda. El migcampista congolès serà intervingut aquest dilluns del genoll esquerre mitjançant artroscòpia per tractar la lesió meniscal i valorar les molèsties que porta arrastrant des de fa temps en aquesta zona. L’operació anirà a càrrec del doctor Centenera de la Clínica Bofill a partir de les nou del matí del proper dilluns. El temps de baixa encara està pendent de valoració, tot i que el període de recuperació després d’una intervenció d’aquestes característiques sol oscil·lar entre un i tres mesos. Pel que fa Ariday Cabrera, l’extrem canari es va fer una ruptura muscular a l’adductor de la cuixa dreta durant l’entrenament d’ahir a la tarda a Montilivi. El temps estimat de baixa és d’entre tres i quatre setmanes. Ambdós jugadors se sumen als lesionats Garmendia i Richy. Aquest últim estarà tres setmanes allunyat dels terrenys de joc després de trencar-se el bíceps femoral de la cuixa dreta en el darrer partit de lliga al camp del Xerez.

Per altra banda Jose Martínez serà dubte fins a última hora, tot i que el més possible és que acabi entrant en la llista de convocats i fins i tot calçant-se les botes des de l’inici per ocupar la seva posició habitual al lateral dret del camp. L’ecografia a la que va ser sotmès aquesta setmana demostra que pateix una contractura amb edema muscular a la cuixa dreta. Ahir però ja va poder entrenar amb la resta de companys en la sessió que l’equip va fer a porta tancada. Tot sembla indicar que no hi haurà grans variacions en l’onze blanc-i-vermell.  

El Vila-real també amb baixes

El migcampista hispano-brasiler Marcos Senna, capità insigne del Vila-real, haurà de veure el partit per televisió. L’ex internacional espanyol, que va guanyar l’Eurocopa del 2008 lluint l’elàstica de ‘la Roja’, és baixa per sanció i se suma al lesionat Juan Carlos Sánchez, que estarà fins a tres setmanes de baixa degut per una ruptura fibril·lar. Tot sembla indicar que el substitut de Senna en la zona de construcció serà Manu Trigueros, i que l’atac estarà format per la temible parella Uche-Cavenaghi. Ambdós acumulen una llarga trajectòria per les principals lligues europees. Rubi ja va advertir ahir que els grocs són un conjunt que juga “amb molta llibertat i alegria quan té la pilota”. Per aquest motiu va remarcar que per aconseguir un bon resultat avui “cal mirar de contrarestar el seu nivell tàctic sense pilota i intentar tenir-la nosaltres per imposar el nostre estil de joc”. I és que quan el Girona es posa a jugar hi ha pocs rivals capaços de plantar-los cara. La resposta la tindrem a partir de les vuit de la tarda.
 
FITXA TÈCNICA:
GIRONA F.C: Mallo; Jose, Chus Herrero, Migue, David García; Tébar, Luso; Juanlu Hens, Jandro, Jofre Mateu; Benja.
VILLARREAL CF: Mariño; Javi Venta, Musacchio, Mellberg, Joan Oriol; Bruno, Trigueros, Cani, Hernán Pérez; Uche i Cavenaghi. .
ÀRBITRE: Eduardo Prieto Iglesias (Comitè Navarrès)
DIA I HORA: Dissabte, 15 de desembre de 2012, a les 20:00 hores
ESTADI: Montilivi.