El director de l'Aeroport Girona-Costa Brava diu que Ryanair no vol abandonar Girona

Lluís Sala assegura que la continuïtat de l'aerolínia 'està garantida per molt temps'

El director de l'aeroport de Girona ha volgut llençar un missatge de tranquil·litat i optimisme després de l'anunci, el passat 26 de maig, de Ryanair de començar a operar des del Prat. Inicialment, l'aerolínia de baix cost irromp a Barcelona amb una vintena de destinacions, de les quals 16 també s'ofereixen des de l'aeroport de Girona.

Sala ha afirmat que cal deixar passar un any per avaluar l'impacte de l'establiment de Ryanair al Prat però la primera conseqüència d'aquest anunci ja es deixarà notar a partir de l'hivern. Segons va assegurar la setmana passada el secretari per a la Mobilitat, Manel Nadal, a partir de l'hivern es reduiran un 12% les freqüències setmanals dels vols de Ryanair a Girona.

'Jo sóc optimista, les situacions seran diferents a partir d'ara però no es modifica res fins a l'octubre', ha manifestat Sala ja que no serà fins després de l'estiu que Ryanair comenci a volar des del Prat. Pel director de l'aeroport, és 'molt important' consolidar la presència de Ryanair a Girona, un objectiu que, segons Sala, està 'garantit'.

Sala ha estat taxatiu i ha assegurat que 'Ryanair no té cap intenció d'abandonar Girona perquè s'hi sent molt a gust'. És més, també ha indicat que les mides de les instal·lacions gironines són idònies pel tipus d'operacions que fa l'aerolínia. Amb vistes al futur, el director de l'aeroport també s'ha mostrat optimista i ha indicat que hi haurà 'recuperació' quan els mercats britàncis i els italians superin la crisi.

El director de l'aeroport de Girona ha fet aquestes declaracions durant una jornada organitzada per la Cambra de Comerç de Girona dedicada a captar empreses que usin el nou Punt d'Inspecció Transfronterera que fa tres mesos que funciona a molt baix rendiment.