La Fundació Noguera incrementa en dos anys un 55% els voluntaris i es ret homeatge

En l'actualitat està composada per un grup de 65 persones

A l’acte d’ahir a la tarda, hi van participar les persones voluntàries de l’entitat, així com també una representació d’aquelles institucions que han col·laborat amb el voluntariat de la Fundació Ramon Noguera. Entre aquestes entitats, hi ha l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament de la Universitat de Girona, la Federació Catalana de Voluntariat Social, l’escola Montessori-Palau de Girona i Barclays Bank.
 
Hi van assistir la rectora de la Universitat de Girona, Anna Maria Geli i la vicerectora d’Estudiants, Cooperació i Igualtat, Rosa Terradellas; i  la coordinadora territorial a Girona de la Federació Catalana de Voluntariat Social, Maria Solé; així com representants de la Fundació Ramon Noguera, encapçalats per la directora-gerent, Pepita Perich.
 
Pla de voluntariat
 
Les activitats dels voluntaris de la Fundació es gestionen a través del Pla de Voluntariat que està directament relacionat amb el Projecte Model FRN. Aquest projecte és una iniciativa innovadora que té com a objectiu principal oferir suports individualitzats als usuaris adults amb discapacitat intel·lectual per poder obtenir una millora en la seva qualitat de vida.
 
El Pla de Voluntariat està orientat a millorar aquests suports que s’ofereixen als usuaris dins els centres, serveis i programes de l’entitat.
 
El Grup Fundació Ramon Noguera és una entitat sense ànim de lucre que gestiona centres, serveis i programes adreçats a persones adultes amb discapacitat intel·lectual i a infants amb trastorns del desenvolupament o amb risc de patir-ne de Girona i comarca.
 
El voluntari de la Fundació Ramon Noguera és aquella persona que es compromet de forma lliure i altruista a dedicar part del seu temps de lleure a desenvolupar una sèrie d’accions que contribueixen a la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i a les seves famílies.
 
Per fer-se voluntari de la Fundació no calen coneixements previs, sinó tenir ganes de col·laborar amb els usuaris de l’entitat per aportar noves idees i experiències. Tampoc cal tenir molt temps lliure perquè poden ser voluntaris només participant unes hores en activitats concretes, com anar d’excursió, fer esport o participar en sortides lúdiques.