Veïns de l'Escala denuncien 'macrobotellons' a la platja de Riells

Asseguren que cada nit s'hi concentren centenars de joves sense cap control

Els veïns de la zona de Riells, a l'Escala (Alt Empordà) denuncien que des de fa setmanes pateixen botellots massius a la platja sense mesures de seguretat, un cop els bars tanquen.

Tal i com ha avançat Diari de Girona, els residents del barri asseguren que han demanat ajuda a l'Ajuntament per intentar frenar-ho amb la Policia Local però que la resposta que les donen és que no hi ha prou efectius. "És totalment inútil", afirmen en un escrit. Fa setmanes, el consistori va demanar ajut a la Generalitat per combatre-ho. De fet, fonts municipals han explicat que hi va haver una actuació dels Mossos d'Esquadra fa uns dies i que esperen que n'hi hagi de noves properament.

"Els veïns de la platja de Riells fa dies que demanem ajuda a la Policia i l'Ajuntament per les nits que estem vivint". Així encapçalen l'escrit que signen un grup de residents al barri de l'Escala. Asseguren que des de mitjans de juliol les concentracions de joves a la platja són diàries. "Els bars tanquen a les 00.30 i els joves no tenen on anar per seguir amb la festa i es concentren en un punt al mig de la platja", detallen. "Tenint en compte que alguns municipis veïns tenen toc de queda, el municipi de l’Escala es converteix en el lloc de trobada amb joves d’altres llocs", afegeixen.

Això provoca que cada nit s'hi concentrin massivament amb "música molt forta i altaveus molt potents" i "botellots, pipis, defecacions, vòmits i tot el que pugueu imaginar". Els veïns asseguren que no són els únics damnificats per aquesta situaucó. També ho són les botigues, bars i restaurants, que "es veuen obligats a recollir i netejar els resultats de la nit".

"Cal recordar que estem vivint una pandèmia, però quan la festa comença a la platja, la covid deixa d'existir", asseguren a l'escrit. A la missiva a la que ha tingut accés l'ACN, també diuen que han demanat ajuda a l'Ajuntament i a la Policia Local però que ha estat "totalment inútil". "La policia justifica que no tenen prou efectius i l'Ajuntament ens considera un barri oblidat de l'Escala, dient que és una cosa temporal", insisteixen.

"Necessitem ser escoltats, poder descansar a les nits, ser persones l'endemà i tenir uns carrers sanitàriament aptes", conclouen. Des de l'Ajuntament recorden que fa setmanes van demanar ajuda a la Generalitat per combatre aquesta situació i que esperen que hi hagi actuacions policials properament.