La Diputació de Girona aporta 30.000 euros més al Banc dels Aliments

Els diners es destinaran a adequar el nou magatzem

Molta activitat és la que hi havia aquest matí al magatzem del Banc dels Aliments amb una desena de voluntaris que s'encarregaven de transportar i classificar en caixes tots els productes que els han anat arribant. Confien poder arribar als 350.000 quilos recollits durant el Gran Recapte. Actualment ja han assolit els 300.000 i estan pendents de rebre les donacions fetes per Internet així com les aportacions de les grans superfícies.

El president de la Fundació del Banc d'Aliments de Girona, Frederic Gómez, reconeixia la "solidaritat" dels gironins que han entès que hi ha molta gent que està passant per moments difícils. Aquest és un exemple, ha dit, que d'una crisi en poden sorgir oportunitats, en aquest cas de solidaritat envers els més necessitats, juntament amb els 2.000 voluntaris que van treballar en els 230 punts de recollida i les entitats, empreses i associacions que s'hi van adherir. Per Gómez, tots aquests aliments "fan molta falta", després que s'hagin incrementat en un 33% el nombre d'usuaris que s'acullen a aquest servei, passant de les 31.200 persones ateses l'any passat a les 41.500 d'enguany.

Per la seva banda, el vicepresident de la Diputació, Xavier Soy, ha fet un reconeixement a la "bona feina" de l'entitat i dels voluntaris, i ha assegurat que continuaran estan al seu costat com vénen fent des de fa temps. "Malgrat les retallades que patim les institucions, abans deixarem de fer altres coses que abandonar programes de solidaritat com aquest", ha dit Soy.