Banyoles crea un nou itinerari que combina el turisme amb llegendes

En total s'han programat 16 històries relacionades amb el municipi del Pla de l'Estany

La ruta està marcada en el llibre informatiu i anirà de l’Estany al Barri vell, arribant al Puig de Sant Martirià, un espai singular que proporciona unes vistes incomparables, per tornar finalment a l’Estany. S’han editat 4.000 llibrets informatius amb l’explicació de les llegendes gràcies als textos d’Àngel Vergés i les il·lustracions de Quim Bou. Els turistes i tots els banyolins poden trobar aquest llibret gratuïtament a les dues oficines de turisme de Banyoles, Cal Moliner i la Pesquera.

Les setze llegendes són en Morgat, el Castell Enfonsat, la mitja taronja, els miracles de Sant Mer, el Drac de Banyoles, voguen les campanes, la gran sequera, la font de les Ànimes, la ceguera de l’abat, en pagès de Guialbes, una faldada de segó, el difunt convidat, la taula parada, el bruixot de Finestres, el mosso del Moliner i el miracle de les aigües.

Tal i com ha explicat l’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, els turistes que s’acosten a Banyoles demanaven aquest itinerari i s’ha mostrat convençut que també a molts banyolins i banyolines els hi farà “il·lusió” fer aquest itinerari. Noguer ha destacat que els material es faran arribar a les escoles perquè els nens puguin treballar-los.

Per altra banda, l’autor dels textos de l’itinerari llegendari, Àngel Vergés, ha manifestat la seva satisfacció “per la divulgació de les llegendes, una assignatura pendent de la ciutat. Les llegendes són un patrimoni que ens pertany a tots, que ens arrelen al territori”.