Suu repassa discografia i presenta dos nous temes al Portalblau de l'Escala

L'artista ha mostrat la seva vessant més íntima

Pop millenial en semiacústic, dues noves cançons i poemes del llibre 'Fauna o amor'. Suu ha obert el seu jo més íntim i personal al Festival Portalblau de l'Escala (Alt Empordà). Ho ha fet en un concert dissenyat per a l'ocasió, on sobretot ha repassat temes del seu 'Ventura' –sense oblidar altres cançons icòniques- i on també ha recitat, per primer cop damunt l'escenari, dos poemes aleatoris del recull.

Amb 'Natural' (2018), el seu primer treball discogràfic, l'artista va submergir-se en els ritmes més festius barrejant pop, reggae i rumba. L'any passat, amb el 'Ventura' produït pel músic Carlos Sadness, Suu va transitar més cap a l'electro-pop.

Però el 2020 també va marcar el debut literari de l'artista, amb un llibre molt personal, 'Fauna o amor'. Poesia i petits relats que alternen el català i el castellà –com les seves lletres- i on la cantant, com ella mateixa l'ha definit, comparteix els seus pensaments més personals.

Aquesta nit, al Festival Portalblau, l'artista barcelonina ha fet pujar tots aquests jo damunt l'escenari. Des del més festiu al més intimista. Ho ha fet amb una actuació creada especialment per a l'ocasió, on el seu impecable directe, aquí en semiacústic, s'ha combinat amb un recital de dos poemes del seu llibre.

"Les cançons tenen un minutatge, però em dona moltíssima més llibertat el full en blanc; escriure em permet que cadascú s'ho faci més seu, perquè la gent ho pot interpretar de mil maneres diferents", admet l'artista. "I de fet, el llibre és molt més íntim, hi explico més drames interns i moltes més coses que a les meves cançons", concreta.

Retorn als estius

Només de pujar a l'escenari de la Mar d'en Manassa, la cantant barcelonina ha admès que li feia "moltíssima il·lusió" tocar a l'Escala. Perquè és el poble on hi estiuejava de petita, i aquesta nit hi ha tornat després de sis anys de no trepitjar-lo.

Des d'un principi, el públic ha respost, aplaudint o alçant les mans. Les mascaretes no han estroncat aquesta connexió, que Suu també nota. "Veig que la gent està molt més activa, cantant a tots els concerts que faig, i més pletòrica; si no portessin mascareta, estic segura que els veuria somriure en tot moment", explica l'artista barcelonina.

En aquest concert per a l'ocasió, Suu ha cantat, sobretot, temes del seu 'Ventura'. Però també s'ha atrevit amb versions –una d'elles, 'El Mar' de Manel- i ha presentat dues noves cançons. D'una d'elles, 'Tu a Menorca i jo a l'Escala' (l'elecció no era banal) ja n'havia fet sonar part a Instagram. I de l'altra, 'Nota de voz', ella mateixa l'ha presentada com "un experiment" amb el públic.

"Si us mola el tema, l'únic que heu de fer és aplaudir al final; i sinó, ho sento moltíssim, espero que la resta us agradin", ha dit abans d'arrencar-la amb la guitarra. Al final, els aplaudiments han estat l'aval que ha agradat.

Al concert no hi han faltat aquelles cançons més conegudes, com 'Barcelona Tropical', 'Natural' del seu primer disc o 'Lligar no és lo teu', amb què es va donar a conèixer a xarxes. I al final, com no podia ser d'altra manera, 'Eres un temazo' i el 'Tant de bo'.

Manu Guix i Judit Neddermann

El cap de setmana a l'Escala es completa amb dos concerts que també han penjat el cartell de 'sold out'. Aquest dissabte serà Manu Guix qui pujarà a l'escenari de la Mar d'en Manassa. Al Portalblau, l'artista repassarà la seva carrera i oferirà al públic poder escollir-ne el repertori. I diumenge, Judit Neddermann agafarà el torn amb un concert on hi presentarà les cançons del seu quart disc, 'Aire'.

La catorzena edició del Portalblau s'allargarà fins al 15 d'agost. Durant aquestes dues properes setmanes, l'escenari principal es traslladarà al Fòrum Romà d'Empúries, per on passaran Maria Arnal i Marcel Bagés, Andrea Motis i Randy Greer, Oques Grasses, Manel o Miki Núñez.