El grup Transversal redactarà el projecte museogràfic de la Casa Natal Salvador Dalí de Figueres

El jurat ha valorat "l'originalitat i la innovació" de la proposta del grup empresarial

El Grup Transversal i l'estudi d'arquitectura Varis Arquitectes han guanyat seran els encarregats de fer la redacció del projecte museogràfic de la Casa Natal Salvador Dalí. Al concurs, que constava de dues fases, s'hi van presentar deu empreses, que van quedar en cinc un cop valorades la seva la solvència i experiència.

En aquesta segona fase, es va convidar a participar a les més ben puntuades i la guanyadora ha estat la UTE Varis-Transversal. El jurat, format entre d'altres pel director de la Casa Natal Salvador Dalí, l'arquitecte municipal de Figueres a més d'un tècnic de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural, ha premiat el projecte presentat sota l'anònim 'Veus', per la seva "originalitat i innovació".

En aquest sentit, consideren que la proposta "dona una resposta molt satisfactòria" a la directriu d'explicar la vida i obra de Salvador Dalí i el context en què va viure. 'Veus' fa que sigui la veu del propi artista la que articula els continguts que s'hi desenvolupen. El jurat remarca que s'ha valorat "molt positivament" la utilització d'elements escenogràfics que permeten que la casa, un cop aplicada la museografia, sigui percebuda com a tal però sense confondre el públic sobre l'originalitat d'aquests elements.

També han valorat el caràcter innovador de la proposta i la coherència amb el projecte museològic inicial. La redacció del projecte museogràfic s'allargarà cinc mesos aproximadament. En aquest temps, s'han de definir els espais de planta baixa, on el notari de Dalí tenia el seu despatx, l'entresol, on va el geni empordanès va viure la primera infància, i la primera i segona planta de l'edifici, on s'explicarà la vinculació de Salvador Dalí amb l'Alt Empordà, la vida pública i privada de l'artista a més de la importància dels mitjans de comunicació durant la seva llarga carrera professional.

El Grup Transversal han estat els responsables de projectes com 'El món Sant Benet' o la 'Gaudí Night Expirience'. Per la seva banda, Varis Arquitectes han estat els encarregats de la museïtzació del Centre Cultural Born de Barcelona